Blogg: Caroline på pallen

Sesongens første test på norsk jord skulle vært på Karlskoga i påsken. Vi var på plass i god tid. Været var strålende, sykkelen var klar, og jeg var sykt klar! Endelig skulle jeg få sitte på min kjære R6 igjen, etter en vinter som virket lenger enn de fleste. Sitte på sykkelen fikk jeg, men ikke mer enn et par runder før en ulyd i motoren indikerte at noe var alvorlig galt. Jeg fikk opplyst fra flere erfarne mekanikere at rådelagrene mest sannsynelig hadde gått, noe jeg senere fikk bekreftet.

Jakten på en ny motor begynte, og heldigvis fikk jeg leie en før sesongens første race, SM på Anderstorp skulle kjøres i helga.

Fortere og fortere
Vi fikk noen treningspass før alvoret tok over, og det gikk fortere og fortere. Første kval ble kjørt, og jeg kjørte inn til ny personlig bestetid, 1.38.9, noe som holdt til 6.startspor blant 38 førere! Med under et sekund opp til 2.startspor ble håpet om en pallplass større, selv om svenske Fredrik Wats i pole position var i en klasse for seg.

Starten gikk, og jeg mistet flere plasser. Jeg kjeftet på meg selv inn i første sving, med ord som ikke egner seg på papiret. Nervene rundt årets første løp forsvant, og jeg tenkte «jaja, nå har jeg alt å vinne» og startet opphentningen. Jeg endte til slutt på en 7.plass etter tøffe fighter gjennom racet. Ååå, så morsomt det er å kjøre motorsykkel! Endelig er sesongen i gang!

Søndagen var kald. Klokken 10.20 startet vårt 25min lange kval, og jeg kom litt sent i gang. Jeg fikk heng på suverene Wats mot slutten, og satte min beste tid på runde 12! En ny pers som holdt til utrolige 4.startspor og førsterekke! Utrolig deilig å kjenne at jeg, etter så lang tid uten kjøring, fortsatt har farten i meg til å kjøre fort når det gjelder.

Regn
Superstock 600 feltet stod klare på startplaten da vi fikk vite at starten var utsatt. Wats, som nok en gang stod i pole position, hadde krasjet stygt på sightseeing lapen og måtte hentes av sykebil. Vi kjørte inn i pitten i avvente på ny informasjon da det begynte å regne. For noe dritt! Noen skiftet til regnhjul, mens jeg selv, sammen med de fleste andre, satset på at det ville slutte like fort som det begynte.

Nok en gang stod superstock klare på startplata, og starten gikk. Jeg kom helt greit ut fra start som nummer 4, men tok meg raskt opp på en 3.plass. Det var våte partier på banen, og det kom stadig små regndråper på visiret som kan psyke ut de fleste. Heldigvis var det feste i bakken, og det gikk fortere og fortere. Svenske Krister Bohm hadde opparbeidet seg en solid ledelse med full gass helt fra start. Jeg følte meg frem et par runder før jeg fant ut at det var feste nok til å gasse det jeg kunne. To runder før målgang kjører Alf Jordanger ut av banen i et forsøk på å komme i kapp svensken i tet. Plutselig lå jeg på en 2.plass! Jeg satt en ny bestetid på siste runden, 1.38.2, og klarte å holde selveste Helge Spjeldnes bak meg over mållinjen.

En herlig start på sesongen, med en herlig 2.plass! Takk til Chris og mamma som var med og hjalp meg denne helgen, og ikke minst Jokke som hjalp meg med dempingen og oppsettet på sykkelen, herlig innsats av dere alle!

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser