Blogg: Blandet helg for Caroline og Norvald

Fredagens trening gikk veldig bra. Vi brukte tiden godt for å få samkjørt teamet, og alt av sykler og utstyr fungerte utmerket! Både jeg og Norvald kjørte respektable tider og følte oss klare for kvalen på lørdagen.

Regn
Lørdag morgen regnet det, og den første kvalen ble kjørt på regndekk. Jeg var først ut. Det var relativt lite regn til å begynne med, noe som forandret seg mot slutten av kvalen. Jeg satt min beste tid den siste runden; 54.3, noe som holdt til 7.startspor blant 28 førere i superstock klassen.

På lørdagens løp startet alle med regndekk, men det ble sleipt og glatt for mange etter hvert som sporet tørket opp. Jeg hadde en helt grei start og var lenge på vei opp mot tetgruppen. Etter et par kraftige tilbud måtte jeg slå av litt på gassen, noe som resulterte i at jeg krysset mållinjen som nr.8. Det var 8 førere som ble disket etter løpet pga lyd, altså for høy DB. På papiret står jeg dermed som nr.6.

For høy lyd

Superbike sitt første kval gikk også på vått, og Norvald kjørte inn til 2.startspor, knappe tidelen bak pole position til svensken Nicklas Cajback. Når starten gikk lørdag ettermiddag var det opptørkende, noe som passet Norvald perfekt. Det var et smalt tørt spor rundt hele banen, noe som gjorde at de aller fleste valgte å starte med slicks. Norvald tok med en gang styringen tett etterfulgt av Ole Bjørn Plassen. De kjørte et underholdende race, hvor Norvald kjørte inn til seier i årets første løp! Gleden ble kortvaring ettersom 4 av de 5 første førerne i dette løpet ble disket, 7 førere totalt på grunn av for høy lyd. Dermed ble det 0 poeng fra det første løpet. Det ble lagt inn flere protester som alle ble avvist, men det jobbes nå videre med en apell for å få tilbake poeng og premiepenger.

Søndag morgen var det kaldt, men tørt. Det var rundt 10grader i asfalten når jeg igjen skulle ut å kjøre kval. Det tok litt tid før jeg kom opp i tempo, noe som straffet seg. Etter 10 minutter ble det rødflagg og alle måtte inn. Når vi så fikk slippe utpå en stund senere var det flere som hadde stått uten dekkvarmere, noe som førte til ekstremt mange krasjer. Det var da nærmest umulig å sette en bra runde med gulflagg og ambulanse resten av tiden.

Løpet gikk dårlig, jeg ble passiv og rundetidene steg med flere sekunder fra fredagstreningen. Jeg har heldigvis mye jeg kan jobbe med frem mot rundskogen og resten av løpene i SO, for å sørge for at dette aldri skjer igjen.

Lett seier på søndag
Norvald gjorde det veldig enkelt på søndagen. Han kjørte inn til pole position, tok starten og kontrollerte løpet fra start til mål. Han viste alle at han er i toppform, og at sykkelen fungerer bedre enn noen gang! En deilig revansj fra lørdagens disking.

Nå forbereder vi oss til NM premieren på rudskogen 5 og 6 juni. Takk til alle som har hjulpet oss i helgen, dette var en bra start på en enda bedre sesong!

– Caroline #44 og Norvaldi #41

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser