Bli med dit peppern gror

Kort oppsummert er det bakteppet for programmet som sendes på TV2 førstkommende søndag. I sentrum står Eli Gunnvor Grønsdal, mangeårig motorsyklist og eventyrer. Men hvorfor velge motorsykkel til et slikt oppdrag?
– Det er vel ganske enkelt fordi motorsykkel er en naturlig del av meg. Det var aldri snakk om noe annet kjøretøy. Samtidig er det jo både litt spesielt og gøy at en voksen kvinne gjør nettopp noe sånt i Afrika.

Og turen, som du får se mye mer av om du velger riktig kanal på søndag, ble langt fra strømlinjeformet eller enkel. Siden hun av økonomiske årsaker valgte en kinesiskprodusert fake-utgave av en ”motorsykkel”, gikk ikke alt helt som planlagt.
– Haha, ja det var mye drama med sykkelen. Jeg stod blant annet med eksosanlegget under den ene armen og skiltet i det andre. Hva gjør du da? Jeg ble også nektet å ta med meg sykkelen ut av Etiopia, så da måtte jeg sette den fra meg på den ene siden av grensen og se etter andre muligheter på den andre.

Motorhavari og mc-taxi
Historiene er mange og latteren sitter løst. Hun forteller om da hun fikk haik med tre tyskere som ikke kunne kjøre motorsykkel på annet enn asfalt, om et motorhavari midt i ørkenen, da hun fikk låne en sykkel fra en rosefarm og da hun tok seg jobb som motorsykkeltaxi i Tanzania.

Interessen for både motorsykkel og litt halvgale opplevelser går langt tilbake.
– Jeg skylder på oppveksten min i Odda. Jeg kommer fra en motorsykkelfamilie og har en bestefar som kjørte tung sykkel til han var 78, og som kjøpte seg ny scooter da han var 89. Faren min befalte meg nærmest å kjøre motorsykkel selv, i stedet for å sitte på med andre. Det var altfor farlig. Sånn er det er bare i vår familie, flirer hun.

Vi garanterer både rare og skumle hendeler, men om hun finner det hun egentlig leter etter, det får du finne ut av selv.
Premiere er i alle fall førstkommende søndag klokken 19.00 på TV2.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser