Ble verdensmester!

Det betyr at Ullevålseter kan stå over den siste runden som går i Argentina. Ingen tvil om at han er glad for å slippe utgiftene med å reise til Sør-Amerika! Pål Anders er den første privatføreren som vinner VM sammenlagt. Nå seiler han for alvor opp som en seriøs medaljekandidat under neste års Paris-Dakar!

Pål Anders Ullevålseter ble totalt nummer tre sammenlagt i VM-runden i Dubai. Det ville holdt med en plass blant de fem-seks beste for at han skulle sikre verdensmestertittelen.

Den ekstreme heten i ørkenen utenfor Dubai gjorde gjennomføringen av de fysisk krevende strekningene ekstra vanskelige. En av de største utfordringene var å få i seg nok væske underveis, og mange har måttet bryte rallyet på grunn av kraftig væskebrist.

De store og myke sanddynene som forseres, krever både god teknikk og utmerket fysikk av kjørerne for ikke å bli sittende fast i sanden. Heten har forårsaket flere dødsulykker i tidligere rallyer, og av den grunn har arrangøren dette året investert i GPS med toveis kommunikasjon. På den måten har flere deltagere nå blitt funnet langt tidligere av legehelikopteret og der med fått medisinsk hjelp i tide.

– Jeg merket tydelig at kroppen manglet væske etter gårsdagens etappe. Jeg var ualminnelig trøtt og uopplagt etter målgang, men gjorde mitt ytterste for å gjenvinne væskebalansen resten av dagen. Følte meg temmelig pigg på morgenen i dag, men merket vel halvveis på etappen at det lille ekstra manglet. Jeg tok derfor ingen store sjanser videre, men lyttet til både kroppen og fornuften og kom meg trygt i mål, sa verdensmesteren i går.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser