Ble truet etter refleksoppslag – OPPDATERT

På lørdag ble nemlig klubbmedlem Harald Fredriksen sitert i en sak på VG Nett om at det burde bli påbudt for motorsyklister å bruke refleksutstyr. Det satte sinnene i kok hos mange norske motorsykkelentusiaster.

Problemet var nemlig at det latet til at Fredriksen snakket på vegne av MC-klubben Wings of Rogaland (WOR). Derfra gikk det ikke lang tid før vårt eget forum på bike.no og ikke minst WORs egen gjestebok var nedlesset med til dels svært agressive innlegg. Enkelte var så grove at klubbens webmaster så seg nødt til å stenge gjesteboken, men Bike har fått tilgang til innleggene. Her et utdrag hentet fra klubbens nettsider:

-Pass på dere selv, og la oss andre være i fred!!!!!!!!!!!!!
– Når det gjelder deres medlem Hr. fredriksen, vil jeg minne dere om at racingtape har mange anvendelsesområder!!:n ono:
– jævla judas!!! vær vennlig å ta god tillfart, å hopp lukt til helvete!!!! IDIOT.
– Lite gjennomtenkt å gjøre seg til talsmann for samtlige mc-førere her i landet. I sædeleshet når det overhodet ikke finnes dokumentasjon på at refleksvesten faktisk redder liv.
– Skaff deg skikkelige hansker og helhjelm, før du snakker om sikkerhet. Tør vedd på at du ikke bruker ryggskinne heller.
– Må du gå og legge deg Fredriksen…
– Dette er bare trist.
– velkommen til neste treff og fremme dette IDIOTISKE forslaget, så får vi se hvor mange motorsykkelklubber som er enige med deg….

Vil ikke ha påbud
Også formann i WOR, Helge Høiland er sitert som pro-refleksvest-mann i saken, men føler seg både feilsitert og misbrukt i saken.
– Ja, jeg kjører meg gul vest, men jeg vil ikke ha noe påbud. De er det nok av. jeg gjør det på grunn av min egen sikkerhet. Jeg har gitt klar beskjed til journalisten i VG at han ikke hverken skulle navngi meg eller klubben. Likevel har det skjedd.

Han fortsetter:
– Dette er en politisk sak vi ikke har noe med å gjøre. Vi er en upolitisk klubb. VG har gjort en stor tabbe ved å gjøre dette til en klubbsak og ikke et personlig utspill. Hverken jeg eller klubben jeg representerer ønsker konflikter av noe art med andre i mc-miljøet.

VG Netts journalist Øystein Eian er derimot ikke enig i at han feilsitert eller misbrukt Høiland i saken.
– Jeg registrerer at Helge Høiland mener seg feilsitert av VG Nett. Det er ikke riktig. Han er sitert i ett avsnitt, og der står det ingenting om at Høiland eller klubben som sådan er tilhengere av et reflekspåbud. Saken er vinklet på det trafikkdebattanten Fredriksen mener.

– Når det gjelder avtalebruddet han anklager meg for, så er heller ikke det korrekt. Høiland sa jeg kunne omtale ham ved navn, men han understreket at han ikke var enig i dette med påbud. Derfor har jeg heller ikke skrevet det, skriver Eian i en e-post til Bike.

Oppvaskmøte
Nå venter det uansett oppvaskmøte i klubben i form av et styremøte allerede i kveld. Der skal det diskuteres hva som må gjøres for å komme seg ut av denne betente saken.

Tidligere i da var vi i kontakt med Harald Fredriksen som ikke kunne gi en kommentar til Bike i dag av tidsmessige årsaker. Imidlertid har VG Nett fått ham i tale igjen i en oppfølgingssak som du kan lese på egen link under denne saken.

NB: Øystein Eian jobber ikke lenger jobber hos VG Nett, men vi presiserer at dette ikke har noe med denne saken å gjøre.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser