Ble invitert på middag av Colin Edwards

Hei

Nå er jeg hjemme etter løpet i Mugello. Vi leide bobil i Firenze, og sjekket inn på banen på torsdag ettermiddag. Da vi kom skjønte jeg at det sannsynligvis ble kompliserte forhold på fritreningen og kvalifiseringene på fredag. Regnskyene lå langt ned i åsene som er rundt Mugello. Og ganske riktig! På fredag ble det regn sånn ca 10 minutter før vi skulle ut på fritreningen. Som vanlig var det stempel som skulle kjøres inn, så det var greit å ta det litt med ro de første rundene. Deretter jobbet jeg med banen, og var 6. raskest da vi ble flagget av. Det var greit, for dette var første gang jeg kjørte på ordentlig regnvåt bane i år.

Deretter hadde vi 2 kvalifiseringer rett etter hverandre. Viktig å ikke krasje på kval 1, for da får man ikke kjøre kval 2. Jeg var 3. raskest etter første kval, men følte jeg hadde mye å gå på. På andre kval pushet jeg mot slutten. På nest siste runde var jeg raskest, og jeg hadde tenkt å forbedre tiden min enda mer på siste runde. I stedet fikk jeg et «kjempetilbud», og var egentlig bare glad for at jeg ikke endte i grusen (som mange andre). Peter Sebastyen tok dermed pole position på sin siste runde. Jeg fikk 2. startspor, og det var helt ok.

På løpsdagen, lørdag, var det fint vær. Jeg var veldig tent for å gjøre det bra, men i ettertid har jeg skjønt at jeg kanskje gjorde noe dumt med å være veldig rask på warm-up starten. Jeg kom veldig tidlig tilbake til startplata, og da starten gikk var sykkelen fullstendig «død».

Uansett var resultatet at jeg kom ut som nummer 15. I løpet av 3 runder var jeg på 7. plass, men så ble det vanskelig fordi de som var foran kjørte samme tempo som meg. Jeg gikk i mål som nummer 7, og med det resultatet beholder jeg 4. plassen sammenlagt. Det er Salom som leder, JD Beach er 2 og Hiura er 3.

På fredags ettermiddag ble jeg kjent med Colin Edwards. Han var kjempehyggelig, og vi diskuterte banen (han var enig i at svingen jeg nesten krasjet i er glatt der man bremser). Plutselig spurte han om vi skulle gå å spise middag! Jeg ble så usikker på om jeg forsto det riktig, at jeg sa at jeg måtte spise med mitt eget team… Helgens lille tabbe??? Jeg har heldigvis fått forklart han etterpå at jeg misforsto litt, så vi tar en middag på Assen eller noe.

På søndag var det masse glade italienere på banen. Corsi vant i 125, Simoncelli i 250, og Rossi i MotoGP. Det tok helt av, og som vanlig stormet publikum banen. De klatret over piggtrådgjerder og brøy seg ikke om politi eller militære. Etter løpet hadde vi «After Race» party i Red Bull Rookies Station. Alle teamene var invitert, så det ble ganske fullt. De hadde ordnet med både DJ og «glamour modeller», så det var også mange uten akredittering som prøvde å komme inn.

Nå har jeg nesten 2 uker «fri» før vi drar til Donington. Da skal jeg ta med det jeg har lært om starter, og så skal jeg jobbe hardt for å komme på pallen!!!
Hilsen Sturla

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser