Ble beste KTM-fører i debuten

Men dagen startet alt annen enn oppløftende for den raske bæringen. På live-oppdateringen hos arrangøren var han ikke å finne i det første løpet og forklaringen var enkel.
– 800 meter ut på oppvarmingsrunden stoppet motoren på KTM-en og den ville ikke overtales til å starte igjen. Dermed ble Andersen ufrivillig tilskuer til dagens første løp.

Kamp om femteplassen
Selvfølgelig både irriterende og frustrerende, men også enda en motivasjonsdose for å prestere maks i neste løp. Og det skulle gå bedre i løp to i den prestisjefylte klassen. Andersen kom godt i gang fra 13. plass og kjørte seg raskt opp i tetklyngen som til tider bestod av hele 10 mann. De tre raskeste førerne holdt likevel et så hurtig tempo at det etterhvert ble klart at pallen ville bli for tøft, men resten av løpet ble det en kamp for å holde på femteplassen.

Mot slutten utkjempet han en durabelig kamp med sin egen teamkollega Stefan Nebel og det ble en kamp «Bølla» gikk seirende ut av. Ikke alle var like glade for det.
– Det ble en knallhard kamp der på slutten og det var vel ikke alle i teamet som var like happy med at jeg og Nebel holdt på å kjøre av hverandre på den siste runden. Det var litt hett i depot et kvarter etter løpet, men jeg fikk nå beskjed om å møte opp igjen på Hockenheim, så det er vel i orden nå, humrer han.

Ny verden
Teamet syntes sågar Andersen kjørte meget bra og det er et skussmål han både er fornøyd med og enig i.
– Jeg er kjempefornøyd med 5. plass og jeg syntes det var et jævlig artig løp. Det er helt sinnsykt artig å være en del av dette teamet og for meg er dette en helt ny verden. Her er «ting på stell».

Hva synes du om Bøllas innsats på Assen?

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser