Bike-TV: Prøvekjøring av Metzeler Sportec M5 Interact

Metzeler Sportec M5 Interact dekket for deg som kjører mye landevei, men som også svinger innom noen banedager i året. Sportec M5 Interact erstatter den populære forgjengeren M3 og vil havne i samme prisklasse.

Under utviklingen av dekket var målet å lage et dekk som er produsert for dagens motorsykler og teknologi. Fokuset har vært rettet mot å lage et dekk som er sikkert, har god komfort og grep på vått underlag, samt gir mange mil for pengene.

Fem soner
Dette er det første dekket som har fem forskjellige soner med forskjellige egenskaper. Metzeler har tråkket opp sin egen sti og laget et dekk med en og samme gummiblanding, men med ulik hardhet. Toppen, eller midtdelen, er hardere og skal gi stabilitet og lang levetid, mens sidene er mykere for å gi mer grep og følelse. Kantene har en hardere stomme for å gjøre dekket lettere å svinge med og mer stabilt ved dype nedlegg.

Prøvekjøringen foregikk på all slags type underlag, alt fra våte portugisiske landeveier, til en tørr Portimao-bane.
– Etter noen timer på landevei med skiftende karakter og mange runder på Portimao er jeg imponert over hvor stabilt og sportsikkert dekket er. De holdt også veldig bra ved hard kjøring på bane og slitasjen var minimal, rapporterer Tobias Petersson.

Les alt om prøvekjøringen i Bike 5, der vi også har prøvekjørt nyhetene fra konkurrentene, samt laget en stor test av banedekk.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser