Bike arrangerer gruseventyr

Årets store gruseventyr begynner å nærme seg for deg som ønsker å slippe unna bredbånd, kone, barn, jobb og andre ting som tar tid i en stressende hverdag. Torsdag den 7. august går nemlig starten for Bike Adventure på Røros.

Endurofører Asbjørn Sletholt vil i fire dager lose et utvalg av våre grusorienterte lesere gjennom 2700 kilometer på strekningen Røros til grensen mellom Sverige og Finland i nord. Området byr på fantastiske grusveier som både allroadere og endurosykler kan nyte til fulle.

Turen vil starte i Røros torsdag 7. august. Etter å ha kjørt cirka 270 mil tur/retur Ulathi i Lappland/Sverige, er du tilbake i Røros søndag kveld.

Legg igjen diskodressen
Det du trenger: Sovepose, (liggeunderlag trenger kun de som kommer onsdag og vil overnatte på Røros), nødvendige toalettartikler, kjøreutstyr til våt og tørt, ekstra dekksett, håndverktøy, oljefilter, olje, luftfilter, nødvendige slitedeler. Diskodressen kan bli hjemme.

I følgebilen vil det være dekkomlegger, bra med grovverktøy, kompressor o.l. primus, bensinkanner, bra med reservedeler til Yamaha WR 250 og 450 (Dakarkassa til Asbjørn), 520 kjede, 21″ og 18 tykke slanger,

For de som ønsker kan det leveres rallydekk med muss i 21″ og 18″ for kr 4000,-. Et slikt sett holder garantert hele turen. Ivar kan levere muss fra Michellen til de som ønsker. NB: Nøyaktig dimisjon må oppgis.

Variert veistandard
Dag én vil gå fra Røros til Villemina, dag 2 fra Villemina til Ullsti. Der vil vi snu og kjøre endel andre veier nedover igjen.

Etter 70 km med asfalt fra Røros til Furnesdalen begynner grusveiene. De varierer fra rene «grusautostradaer» så langt øye kan se ned til sandete tråkk med gress eller litt stein i midten, men fullt ut kjørbare for store motorsykler. Innimelom er det litt asfalt. Bensinfylling skjer hver 100 km og der det er størst avstander vil følgebilen komme med bensin.

For å være best mulig rustet anbefales det å bytte ut deodoranten med en tube Helosan som smører dine mest utsatte deler på en fortreffelig måte. Videre er superundertøy i ull å foretrekke under sikkerhetsutstyr og lett endurotøy. Regntøy trekkes på utsiden ved behov. Siden det bare er 4 dager, holder det med én truse. Etter første dag kan du snu den, andre dag vrenge den, tredje dag snu den vrengte og fjerde dag kan du bytte med en annen deltaker.

Erfaring?
Innenfor rimlighetens grenser vil defekte motorsykler bli transportert i følgebilen til nærmeste by. Sletholt anbefaler at deltakerne sørger for å gå over motorsykkelen på forhånd og stille med kjede, drev, dekk o.l. i bra stand.

Hva du trenger av erfaring? Dette er jo en tur så er du i normalt fysisk stand og ikke har prolaps eller andre plager som hindrer deg i å bevege deg så går det bra. Tiden på veien blir fra 8 til 10 timer så du må jo tåle litt støv, vann, latter og andre uforutsette ting.

Nyttig info
Vi forbeholder oss retten til å si stopp på 30 deltakere.
Info og bilder fra tidligere turer finner du på asenduro.com.
Ivar kan ringes på telefon 91132118.
Asbjørn kan ringes på 41564430
Påmelding pr mail til as-sle@online.no.
Turen koster totalt 4000 kroner.
Ved påmelding innbetales kr 1000,- på konto nr 94940517677.
Rutas GPS punkter sendes ut 2.8 til de som har betalt kr 1000,-. Roadbooken blir utdelt på Røros.
For de som ønsker kan faktura sendes til firma på sikkerhetskurs, HMS-weekend eller lignende. Alternativt betales resten kontant før oppstart.

Deltakerliste vil bli lagt ut her på bike.no. NB: Si ifra hvis du vil være anonyme.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser