Berthelsen opereres i dag

Nordiskmester i roadracing 2007, Carl Berthelsen (33)legges under kniven på Førde sykehus i dag, etter å ha slitt med ryggprolaps i hele år. Krasjen på Rudskogen den 14.september, som kostet Carl og teamet NM gullet i 2008, gjorde denne skaden verre og det var ingen annen utvei enn operasjon.

Inngrepet skal utføres med såkalt mikrokirurgi og det ventes at restitusjonstiden blir relativt kort hvis alt går som planlagt. Det er den velrenomerte kirurgen, Jan Orlin, som skal uføre inngrepet.

Redusert fysisk
Berthelsen har vært veldig redusert fysisk den siste måneden. Sterk stråling ned i høyre ben har gjort at kun trening i basseng har vært mulig. Det var derfor viktig at operasjon ble utført så raskt som mulig sånn at oppkjøringen til neste sesong kan starte så tidlig som mulig.

Han har også redusert styrke og førlighet i høyre skulder som følge av den samme krasjen. MR-bildene av skulderen er sendt over til en spesialist i Oslo som ser på dette og vurdere videre hva som eventuelt må gjøres her. All treningen i vann har likevel gjort skulderen bedre, så her er det håp om å slippe operasjon.

Nakkebrudd
Berthelsen har gjennom årene opparbeidet seg god erfaring med å måtte trene seg opp igjen fra skader. Blant annet har han kommet tilbake etter brudd i nakken. Han sier selv at det ikke bør by på noen store problemer med å komme seg etter dette.
«Det er alltid tungt å begynne på igjen fra bunn, men en ubeskrivelig god følelse når man føler på kroppen at man er tilbake» sier Carl.

Legg igjen din hilsen til Carl under.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser