Berthelsen kjører finaleløpet i IDM

Den nybakte norgesmesteren i Superbike, Carl Berthelsen, er på plass på Hockenheim i Tyskland for å kjøre finaleløpet i det åpne tyske mesterskapet i Superbike. Carl har som mål å bli topp fem i klassen, og allerede på gårsdagens fritrening kjørte han raskere enn noen gang på denne banen.

– Vi er i kjempeform, og jeg liker denne banen veldig godt. Jeg har kjørt mye her fra vi kjørte mesterskapet i 2006 – 2009, forteller han.

Hockenheim er en bane med svært lange tradisjoner i Tyskland, og den ble bygget allerede i 1932. Etter det har banen endret design og form, og i dag er banen 4 574 meter lang og består av 13 svinger.

Det var meningen at Berthelsen også skulle kjøre forrige helgs IDM-runde på Lausitzring i Tyskland sammen med World Superbike. Men under fysisk trening tidligere i uka overbelastet han skulderen, og det endte med betennelse. Han forteller imidlertid at han ikke merker noe til dette lenger under kjøringen.

Begge løpene kjøres på søndag, og det er ventet oppimot 30 000 tilskuere.

– Det er alltid en veldig flott ramme på disse løpene, med masse folk på tribunene. Det er spådd pent vær, og jeg gleder meg virkelig til å kjøre i dette feltet igjen, avslutter en optimistisk Carl Berthelsen.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser