Benelli med lekker mellomvekt sportssykkel – men ikke her…

Tidligere har mellomklassen vært dominert av firesylindrede 600 maskiner, men den trenden har definitivt snudd. Yamaha, Triumph og Aprilia har alle tatt fram attraktive og spenstige sykler i den klassen og nå følger Benelli/QJ opp med en 550 sportssykkel basert på Benelli Leoncino 500. Sykkelen er utviklet av kinesiske QJMotor – et selskap som er uløselig knyttet til Benelli. De to merkene er igjen under paraplyen til gigantselskapet Geely Group som også har merker som Volvo og Lotus.

Det er kun sluppet ett bilde av den nye Benellien, men det er helt klart at rammen kommer fra Leoncino 500. Motoren er økt fra 500 til 549 ccm, gaffelen er fra KYB og bremsene er levert av Brembo. Eksosanlegget tyder på at sykkelen møter Euro 5 og dermed kommer til Europa med Benelli-merke på tanken. Benelli har en lav, for ikke å si ikke-eksisterende tilstedeværelse i Norge, men i eksempelvis Italia topper merket salgsstatistikken: TR502 er det markedets bestselger og slår til og med BMW R1200GS med 3200 solgte mot BMWs 2317 hittil i år.
Om den kommer til Norge? Vet ikke, men med tanke på farten kinesiske motorsykler utvikler seg kunne det kanskje vær lurt hive seg på toget før det forlater perrongen – situasjonen minner om tidlig 60-tall da japanske sykler begynte å vise seg på markedet og ingen, bortsett fra et par framsynte, hadde tro på dem ….

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser