Både vinn og forsvinn på Brno

I går kunne Jonathan Rea smykke seg med sin 60. seier i World Superbike. Sist han kjørte på Brno, for seks år siden, var han en lovende 25-åring med 10 seiere, men hadde ingen mesterskapstittel ennå. Nå har han passert Carl Fogarty i antall førsteplasser.

Rea tok seg forbi teammakker Tom Sykes, men to krasjer førte til rødflagg og omstart. Og det to ganger, på grunn av tekniske problemer på griden.

På det tredje forsøket, med 16 runder igjen å kjøre, ledet Sykes etter første sving, men Rea kom seg forbi et par runder senere. Bak ham måtte nå Sykes kjempe mot Marco Melandri og Alex Lowes. Michael van der Mark blandet seg også inn i kampen, og byttet plass med teammakker Lowes flere ganger.

Rea kjørte ufortrødent inn til seier, og var den eneste føreren som klarte rundetider under to minutter. Dermed var sammenlagtledelsen oppe i 81 poeng foran Chaz Davies, som endte som åttendemann i går.

Marco Melandri tok andreplassen, hans beste resultat siden første WSBK-helg i år. Dette er femte pallplass for Melandri på Brno, og et kjærkomment comeback etter Donington. To sekunder bak italieneren passerte Tom Sykes målflagget som tredjemann.

Yamaha-førerne van der Mark og Lowes endte utenfor pallen, på fjerde og femteplass.

I dag var det imidlertid duket for revansj for de to sistnevnte. Alex Lowes tok sin første Superbike-seier noensinne, mens Jonathan Rea krasjet seg ut tidlig i racet. Tusenvis av tilskuere fikk se et vilt og uforutsigbart race, med Yamaha-dobbeltseier som sluttresultat.

Første rekke holdt posisjonene i starten, da van der Mark holdt teammakkeren unna gjennom de første svingene. Lowes kom seg imidlertid forbi i neste runde. Marco Melandri klatret fra åttende til tredje i samme runde, og et par svinger senere var han forbi van der Mark.

De neste par rundene bød på tre dramatiske og neste utrolige hendelser. Først gikk Jonathan Rea overende etter å ha vært i kontakt med teammakker Tom Sykes. Han kom seg ikke videre i racet og måtte kaste inn håndkleet for første gang denne sesongen.

Marco Melandri hadde passert Lowes og lagt seg i ledelsen, men kun et par svinger senere mistet han kontrollen og måtte en tur ut i grusen. Deretter fikk Sykes slipp, og for første gang på fire år endte begge de britiske KRT-førerne tomhendt i et race.  Melandri klarte i det minste å karre til seg ett poeng med en femtendeplass.

Deretter var det duket for en Yamaha-duell helt til slutten, siden Chaz Davies på tredjeplassen ikke klarte å holde tritt med disse. Og i motsetning til på Donington ble det ikke noe tilbakeslag for Lowes og hans R1 i siste tredjedel av racet. Han slo sin nederlandske makker med to sekunder ved målflagg. Briten debuterte på Brno i 2011, og sju år senere kan han nå kalle seg vinner av et WSBK-race.

Van der Marks andreplass fører ham opp på tredjeplass i sammendraget, foran Sykes. Mens Chaz Davies sin tredjeplass nå har redusert Reas ledelse til 65 poeng.

St. Hans-helgen kjøres det på Laguna Seca. Før to nye spennende race er et faktum, kan du lese alt fra denne helgen på www.worldsbk.com.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser