Avsluttet 2012 med pris

Sesongens siste løpshelg endte med 8. og 13. plass for roadracingtalentet fra Fetsund. Som yngstemann blant førerne i European Junior Cup kapret til slutt 14-åringen en imponerende 9. plass sammenlagt i serien, og ble i tillegg premiert for sin profesjonelle væremåte i depotet.

Årets to siste løp ble i helgen kjørt på Circuit de Nevers i Magny-Cours i Frankrike. Stinius Viking hang med tetgruppa fra start av lørdagens løp og kjempet hardt i fem av løpets åtte runder. Etter å ha gjort en liten feil mistet han kontakten til de foran og kjørte til slutt i mål til en god 8. plass.

På søndag regnet det store deler av formiddagen og det var usikkerhet rundt dekkvalg før juniorenes løp. Banen var delvis våt, med opptørkende partier, som er de vanskeligste forholdene for de fleste roadracingførere. Stinius valgte regndekk foran og bakdekk for tørt føre. På oppvarmingsrunden før start var han uheldig og traff en vanndam, og veltet. Han klarte å komme seg på sykkelen igjen og kom seg til startplata før starten gikk.

Dessverre forårsaket krasjen problemer med både clutch og girkasse, og den ene fothvileren stod bøyd rett opp. Llikevel klarte han å fullføre løpet inn til en 13. plass. Dette betyr at han klarte å ta poeng i alle løp i år, noe som i seg selv er en bragd.
– Dette var en helg som ble veldig opp og ned. Jeg var godt fornøyd med løpet på lørdag, mens søndagen ble ødelagt av krasjen på warm-up’en. Jeg hadde hjelmen full av grus og måtte bøye på plass girsjalteren på startplata, og var egentlig ganske stressa for om jeg kunne kjøre løpet i det hele tatt, så da var det bra å bare komme seg til mål, sier Stinius Viking.

Flott avslutning
Før helgen lå han på en 10. plass sammenlagt, men helgens to resultater gjorde at han klatret opp til 9. plass og nådde målsetningen om topp-10. Ungguttens prestasjoner både på og utenfor banen har blitt lagt merke til, og flere store team har tatt kontakt og vist sin interesse i hans fremtid. Under prisutdelingen søndag kveld ble han og teamet tildelt prisen “SPIRIT OF THE CUP – for professionalism & dedication”, for måten Stinius oppfører seg i depotet og arbeidet han og teamet har gjort for å promotere seg selv og European Junior Cup.
– Det var utrolig morro å vinne den prisen, og den betyr mye for meg. Sesongen i år har vært veldig lærerik og jeg tror jeg vil få mye igjen for all erfaringen jeg har fått her. Resultatmessig skulle jeg gjerne hatt flere plasseringer høyere opp, men det håper jeg kommer neste år, avslutter Stinius Viking.

Selv om løpssesongen nå er over kommer Stinius fortsatt til å kjøre så mye motorsykkel som mulig, for å forberede seg til neste års sesong. Hva han velger å gjøre neste år er ennå ikke helt klart, men han er sikker på at han skal fortsette å kjøre internasjonalt og også delta her hjemme i NM.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser