Audi har kjøpt Ducati

I går ble det endelig bekreftet at bilfabrikanten Audi, eid av Volkswagen-gruppen, kjøper Ducati. Rammene skal ligge på rundt 860 millioner euro, eller snaue 6,5 milliarder norske kroner. Inkludert i dette skal også Ducatis gjeld ligge, men det er uklart hvor mye av summen som går til å dekke gammel moro.

Begge selskapene har godkjent avtalen og siste hinder før boksen forsegles er at myndighetene godkjenner den. Trolig vil ikke dette være noe problem.

Tredje grunnpilar
Erkeitalienske Ducati blir dermed overført til tyske hender, men Audi er ikke ukjent med italiensk motorkultur fra før. De er allerede inne på eiersiden i italienske merkenavn som Lamborghini og Italdesign, og Ducati blir nå omtalt som en tredje grunnpilar for Audi i nord-Italia.

Styreformann i Audi AG, Rupert Stadler, var en fornøyd mann i går:

– Ducati er verdenskjent som et premiummerke blant motorsykkelprodusenter og har en lang historie med å bygge sportslige motorsykler. De har stor ekspertise på høyeffektive motorer og lette konstruksjoner og er også en av verdens mest lønnsomme motorsykkeprodusenter. Det gjør Ducati til en glimrende match for Audi.

Ducati RS?
Den holdningen virker han å dele med Ducati-sjef Gabriele Del Torchio som også er positiv til Audis inntreden.

– Jeg er sikker på at Audi vil gjøre at Ducati forsterker sin posisjon i markedet over hele verden, sier han kort i sin pressemelding.

Hva synes du om at Ducati nå får tyske eiere? Forventer du spenstige RS-modeller med to hjul produsert i Tyskland, eller tror du fabrikken i Borgo Panigale består og får fortsette noenlunde som før?

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser