Årets sjuende seier er et faktum

Jonathan Rea viste gode takter på fredag, og i går kveld beviste han at dette ikke var noe blaff. Han tok sin sjuende seier for sesongen i det første racet på Laguna Seca, der tilskuerne ble vitne til et nytt oppgjør mellom mesteren og Chaz Davies. Dette er nordirens tredje triumf på den amerikanske banen.

Førerne startet på motsatt side av første rekke, og racet ble raskt et tomannsoppgjør etter at Rea passerte Tom Sykes før første sving. Rea forsøkte seg på innsiden av Davies i sving 11, men måtte gi seg. Sistnevnte var imidlertid behørig advart.

Bakfra begynte Alex Lowes å presse Sykes, mens Lorenzo Savadori krasjet ut av racet etter en svært god start.

Det gikk sju runder før det ble flere angrep på waliseren, men det skulle vise seg at dette holdt. Davies bremset et øyeblikk for på vei mot korketrekkeren, og Rea benyttet sjansen. Og dermed var det fri bane og 1-2 sekunders ledelse resten av racet.

Etter målflagg skiller det nå 70 poeng mellom de ihuga konkurrentene, idet det gjenstår 11 race på kalenderen.

Alex Lowes kom seg forbi Sykes og tok tredjeplassen, mens Kawasaki-føreren falt tilbake på resultatlisten. Lowes har vist svært gode takter de tre siste racehelgene, og det skal bli spennende å se utfallet i kveldens race.

BIKE kommer tilbake med referat derfra i morgen tidlig. I mellomtiden leser du alt om gårsdagen på www.worldsbk.com.

 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser