Årets Custom King er kåret

Europas største custom-konkurranse for motorsykkel er avsluttet på EICMA. 191 spesialbygde Sportstere fra Harley-Davidson-forhandlere deltok i konkurransen. Ti forhandlere – alle Custom Kings i sine egne regioner – viste frem sine finalister, og til slutt var det Harley-Davidson Perugia (Italia) som gikk av med seieren og tok over tronen som Custom King.

For tredje året på rad har autoriserte Harley-Davidson-forhandlere fra hele Europa, Midtøsten og Afrika kjempet mot hverandre for å bli kronet til Custom King.

I år kunne deltakerne velge mellom Iron 883, Forty-Eight eller Roadster som basismodeller for ombyggingen. 191 Harley-Davidson-sykler ble customisert og stemt frem i sine respektive land og regioner. Til slutt ble de 10 finalesyklene fraktet til Italia og årets EICMA-utstillling.

De 10 finalistene var:
Harley-Davidson La Rochelle, Frankrike
Shaw’s Harley-Davidson, Storbritannia
Harley-Davidson Linz, Østerrike
Motor Saloon, Benelux
Harley-Davidson Lodz, Polen
Harley-Davidson Pfeiffer, Tyskland
Harley-Davidson Lisbon, Den iberiske halvøy
Harley-Davidson Perguia, Italia
Harley-Davidson Ålesund, Norge
Harley-Heaven Dietikon, Sveits
 
Alle forhandlerne fikk et budsjett på 6 000 euro, og 50 prosent av utstyret og delene måtte hentes fra Harley-Davidson Parts & Accessories-katalogen. Resultatet ble mange unike og inspirerende custom-sykler. Etter en spennende finalerunde ble vinneren til slutt kåret, og det var Harley-Davidson Perugia som gikk av med seieren med deres Roadster -baserte «Bombtrack».
 
I dommerpanelet satt visepresident for styling i Harley-Davidson, Brad Richards, gitarist Gilby Clarke, og Superbike-mester Shane Byrne.
 
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser