Aprilia-comeback i MotoGP

Aprilia brukte Milano-messen til å blåse nyheten om at de skal gjøre comeback i MotoGP, 12 år etter siste forsøk. Sjef Roberto Colaninno uttalte at Aprilia vil stå på startstreken fra og med 2016-sesongen, altså om drøye to år.

– I 2016 kommer skal vi tilbake til MotoGP for å vinne og for å matche den suksessen vi har hatt i Superbike-VM. Nå har vi to år med teknologisk utvikling foran oss, sa Colaninho.
 

Marco Melandri skal kjøre Aprilia i Superbike-VM neste år og er naturlig nok koblet til teamets comeback i MotoGP. Han avviser ingenting.

– Det ville vært en drøm å få kjøre MotoGP igjen og kjempe for å vinne, men akkurat nå vil jeg bare fokusere på WSBK, uttalte Melandri.


Da Aprilia forlot MotoGP var det fordi de ville fokusere mer på WSBK. Det fokuset bar frukter, for både i 2010 og 2012 tronet Max Biaggi på toppen av WSBK-pallen. Nå retter de altså igjen fokuset mot MotoGP, og dermed vil det være nye sykler på startstreken både i 2015 og 2016, siden Suzuki som kjent også skal tilbake. Foreløpig ser det ut til at vi vil få fem fabrikksteam til start i 2016 – og ikke tre som i dag.

Har du tro på at Aprilia oppnår suksess i MotoGP?

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser