Åpner for ny Dakar-runde

Pål Anders Ullevålseter ble nummer 19 på den 14. og siste etappen av Dakar Rally og dermed ble han til slutt nummer 16 sammenlagt. Det ble hverken den avslutningen eller det totalresultatet han hadde sett for seg på forhånd.
– Vanligvis pleier sisteetappen å være ganske lett, men dét var den ikke i dag. Det var beintøft om plassene og støvet stod fra start til mål – for alle. Føler at jeg kjørte ganske bra, utenom at jeg tryna rett før mål inn i et tornekratt. Ikke helt den avslutningen jeg hadde håpet på og det kostet meg rundt 15 sekunder – uten at dét hadde noen betydning verken på etappen eller sammenlagt.

Spesialetappen på 346 kilometer hadde start i La Serena og målgang i Santiago. Vinneren av etappe ble Ruben Faria fra Portugal på tiden 1:43:06 og han slo Ullevålseter med 6 minutter og 42 sekunder. Nordmannen endte til slutt opp som nummer 16 i sammendraget, drøye tre timer bak sammenlagtvinner og forhåndsfavoritt Cyril Despres.


Tøffere enn ventet
Det er langt mer enn den norske veteranen hadde håpet på på forhånd, men han depper ikke veldig på grunn av det.

– Årets Dakar Rally har vært tøffere for min del enn tidligere. Sett bort i fra noen småulykker som jeg tapte tid på, har jeg fått tøffere konkurranse enn ventet fra en del hittil ukjente ryttere. Disse er bedre på enduro og motocross enn meg, det vil si mer kuppert terreng, mindre sand og åpne landskap. I utgangspunktet skulle man tro at disse kom til kort i forhold til navigeringen, hvilket jeg vanligvis er god på, men det har vært mindre navigeringsutfordringer i år og de har derfor fått angripe etappene mer eller mindre som de har villet. Jeg kommer derfor til å legge om litt på treningen og de øvrige forberedelsene foran Dakar 2014.

Ganske deilig å bare fullføre
– Til slutt vil jeg si at selv om jeg ikke nådde så høyt som jeg hadde ambisjoner om, er det ganske deilig å fullføre Dakar for 10. gang. Jeg gleder meg til å komme hjem og er ikke så skuffet over at jeg er utenfor topp 10 for første gang i karrieren. Dette er stort å være med på og jeg synes det føles godt å ha fullført nok en gang.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser