Andreplass til Sondre Haga

I helgen var det rigget til for X-trial i Sverige, og Sondre ”Gekko” Haga havnet på en solid andreplass, kun 4 prikker fra vinneren Eddie Karlson.
– Jeg er veldig fornøyd egentlig. Eddie Karlson, som vant, er på topp 10 i verden, forteller Sondre i teamets pressemelding.
 
Unggutten har tidligere kjørt mot Karlson i Nordisk Mesterskap.

Innendørs arena
X-trial holdt i år til i Perexhallen i Söderhamn, og ble sendt live på SVT1. – Forskjellen er at det er innendørs og kunstig. Når det er innendørs, kan alt skje. Skjer det en liten feil, blir man straffet mye. Så det er ikke så mange feil man kan gjøre, fortsetter syttenåringen.

Det kjøres ett minutt istedenfor halvannet minutt, og kappløp hvor to og to konkurrerer.

Sondre forteller videre at denne typen arrangement er mer publikumsvennlig, og at det er første gang med livesending for hans del. – Dette er  første gang jeg kjører innendørs, og første gang med TV og publikum tilstede. Men det gikk greit.

Trent med ny sykkel
Far og trener Martin Haga forteller at Sondre har trent veldig bra hele høsten. 
– Jeg har trent litt ekstra og spesifikt, trent konkurranse og kjørt akkurat sånn som løpet blir, først kvalik, så semi, forteller Sondre selv.

Trialtalentet fikk i tillegg testet ut den nye sykkelen i SM. – Jeg er veldig fornøyd med sykkelen. Den har bedre dempere og bedre clutch, så godt å kjenne at den også virker.

Om to uker reiser Sondre til Spania med Team Norway. – Der blir det et fjorten dagers treningsopphold, så er det hjem, og det neste blir EM i påsken, avslutter han.

Bildet er levert av teamet.
 
 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser