Andreplass for Ullevålseter på drømmeetappe

Sammenlagt klatret Pål Anders opp hele fire plasser, fra en ellevte til syvende, når det gjenstår 10 av totalt 16 etapper frem til Dakar. Storfavoritten, Cyril Despres, har overtatt ledelsen 12:37 minutter foran Ullevålseter.

Etappen blir beskrevet som en typisk Dakar-etappe, med mye sand og vanskelig navigering, slik at det ble en virkelig utfordring for både kropp og sinn. Sterk vind bidro til dårlig sikt, og flere av deltagerne kjørte seg bort i sanddynene. Pål Anders har storkost seg, og har ikke hatt noen større uhell.

Han har fått langt større selvtillit hva navigering angår, og ved å stole på seg selv tok han i dag flere tidsbesparende retningsvalg.

– Dette var en drømmeetappe for meg, fysisk krevende og mye sand, forteller Pål Anders. Navigeringen satt stort sett som den skulle, og jeg sparte tid på å kjøre etter egne valg og ikke følge sporene fra de foran. Vinden ga utrolig dårlig sikt, men så lenge man er på rett vei står de fleste farer avmerket på roadbooken. Et delvis feil veivalg da det kun gjenstod noen få kilometer kunne faktisk blitt fatalt. Jeg satte meg fast i sanddynene tre ganger, og den siste gangen trodde jeg det var slutten. Halve sykkelen var nedgravd, og bare flaks gjorde at jeg fikk den frem og kunne kjøre inn til mål. Nå er det 10 dager igjen og jeg har masse mer å gi, sier tøffingen fra Nordmarka.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser