Alpinestars airbag for overkroppen

Både Alpinestars og Dainese har skinndress med innebygd airbag som beskytter førerens skuldre og øverste ryggparti. Alpinestars har nå tatt systemet enda et skritt, og under årets første MotoGP i Qatar fikk førere som Jorge Lorenzo og Cal Crutchlow teste produsentens nye system. Begge krasjet skikkelig som følge av forhjulsslipp under innbremsing, men reiste seg og gikk derfra tilsynelatende helt uskadd.

Som bildet viser dekker nå airbagen en betydelig større del av kroppen. I tillegg til skuldrene (og de utsatte kragebeina) beskyttes nå hele ryggen, ribbeina, hoftene og halebeinet.

I Qatar spurte det engelske motorsykkelmagasinet Fastbikes Alpinestars PR-ansvarlige, Jeremy Appleton, om den nye spesialdressen.

– Systemet er helt nytt og utviklet for racing, så det er for tidlig å svare på når det blir tilgjengelig på det åpne markedet. Men det kommer. Det finnes også områder som må utvikles, da dressen først og fremst benyttes av MotoGP-førere.

På spørsmål om dressen vil bli dyrere enn den nåværende (som ikke er direkte billig, den koster snaue 50 000 kroner), tror han ikke dette er tilfellet. Han påpeker også at et av målene er å gjøre teknologien billigere. Han nevner også at en gateversjon av produsentens airbag skal selges mot slutten av året. 

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser