Alex Márquez seiret i Moto3

Elleve poeng skilte Jack Miller fra Alex Márquez foran det siste racet. Begge sto i fremste startrekke, og da lampene ble slukket, var det Miller som tok ledelsen. Hvis ledelsen holdt til mål, måtte Márquez minst bli fjerdemann for å vinne mesterskapet.

Miller kjørte et av sitt livs beste race. Fra ledelsen slo han flere ganger marginalt ned på farten for å komprimere førergruppen bak seg og gjøre det vanskeligere for Márquez. Mye nærkontakt og frekke forbikjøringer preget racet, og både Márquez og Miller ble forbikjørt flere ganger. Begge lyktes imidlertid med å kjempe seg opp igjen, men mens Miller alltid klarte å ta seg tilbake til førsteplassen, var Márquez avventende og kjørte mer safe.

Da det gjensto en runde, lå Miller i ledelsen og Márquez på tredjeplass. Bak sistnevnte lå Danny Kent, en god venn av Miller, som hadde til hensikt å komme seg forbi Márquez og hjelpe Miller med seieren. Men i en av de siste svingene mistet Kent både sporet og sjansen. Márquez kjørte i mål som tredjemann, og sikret seg dermed tittelen. Marc og Alex er dermed de første brødrene noensinne som vinner hvert sitt GP-mesterskap.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser