Ailo Gaup tester håndskaden

Han skadet seg på trening og fikk et brudd i hånden i forrige uke. Finnmarkingen krasjet hardt i skumbassenget på sitt eget treningsfelt på Kongsberg.

Han kom seg ikke skikkelig tilbake på sykkelen, brakk fingeren og skadet brusk i leddbånd i kne og ankel i krasjet. Da han reiste seg oppdaget han at fingeren ikke på noen måte var god.

Skjøv beinet på plass
– Den var ute av ledd og jeg forsøkte å dra den på plass igjen. Men den skled tilbake over tommelen gang på gang. Da oppdaget jeg at det sto et bein ut mellom pekefingeren og langfingeren. Jeg skjøv beinet på plass og dro samtidig fingeren i ledd igjen. Da gikk det bra og som følge av det her slipper jeg operasjon, sa Ailo Gaup til VG Nett i forrige uke.

Sammen med legene på Toppidrettssenteret i Oslo har han nå likevel bestemt seg for å trene onsdag, for å se om kroppen og hånden tåler dette.

Freestyle motocross-stjernen leder VM med 20 poeng sammenlagt når fire stevner gjenstår. Han har fått laget en skinne som skal holde bruddet på plass – og har nå et reelt håp om å delta i Riga i helgen.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser