Africa Eco Race- vi følger de norske deltakerne.

Pål Anders på vei mot ledelse etter dagens etappe

2 etappe, 8. januar.
Africa Race – Marokko
Pål Anders imponerte stort under dagens etappe av Africa Race.

Pål Anders startet som nummer 9, som i utgangspunktet er en bra posisjon å være i for den strategiske ørkenreven. Men 8 minutter bak fjorårets vinner Alessandro Botturi føltes mye å kjøre inn. Italieneren er rutinert og har over 100 timer på sykkelen i år som test fører.
«Det lønner seg stort sett å starte lengre bak for meg. Jeg leser terrenget og ser sporene etter de andre, da ser jeg hvor de andre har rotet og da slipper jeg å gjøre det samme. Jeg fikk en god flyt og god følelse, men jeg gjorde en del små navigerings feil. Jeg fikk også 1 minutt straff fordi jeg kjørte for raskt i radar sonen, 31 km der det var 30 km.»

Kristian Felix jensen på vei mot 4. plass i sammendraget

Felix startet som nummer tre etter en fantastisk første etappe i går. Han har kjørt alene gjennom hele dagen. Å kjøre alene er krevende, du er overlatt til deg selv og må gjøre all jobben med navigering og sporvalg selv. Han har kjørt bra på tross av flere minutter bak ledelsen.

Pål Anders vinner dagens etappe med 9 minutter og 35 sekunder(det blir sikkert trukket fra 1 minutt i straff). Han har tatt igjen forspranget og leder nå i sammendraget med 1 minutt og 29 sekunder foran Botturi. Kristian Felix kom inn som nummer fire, 22 minutter og 21 sekunder bak Ullevålseter, og ligger 18 minutter og 22 sekunder bak i sammendraget, på en flott 4 plass.

I morgen er Pål Anders først ut, det liker han lite. Han skulle gjerne sett at han lå lengre bak og kunne navigere seg frem på egenhånd. Så får vi se hvem som følger i sporene etter, og om han klarer å riste de av seg.

Pressemelding fra Mette Solli, Team Ullevålseter

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser