Africa Eco Race, dag 4: Felix skadet i kræsj

Pål Anders – ute av støvskyen…

Felix lå blant topp tre mot slutten av dagens fjerde etappe i Africa Race. Det så lenge ut til å bli nok en god dag på sykkelen, or han lå meget godt an før dagens etappe, på en tredjeplass i sammendraget. 3 km før målgang faller drømmen i grus, han krasjer og skader skulderen stygt.
Dagens etappe visste seg å bli utfordrende for alle i løpet. Den bar preg av en «roadbook» som ikke samsvarte med omgivelsene, om støv og veier som ikke eksisterte. Pål Anders kan fortelle om en utfordrende og rotete dag. En dag i håpløshet og forvirring.

  • «Vi surret rundt i tet, det var veier som ikke eksisterte og det føltes helt håpløst. Feltet bak tok oss naturligvis igjen, og til tider opplevdes det som et motorcross heat. Unge og mindre erfarne førere som kjørte i øst og vest i høy fart uten å vite hvor de skulle. Vi i teten fikk etter hvert ryddet opp og dratt i fra, men i støvet var det en stund svært frustrerende.»
    For det var i støvet det skjedde, både for Felix og På Anders, men med totalt ulikt resultat: Felix treffer ett hull i veien og drar forlengs. Utfallet knuser drømmen om målgang i Dakar. Skulderen er ødelagt. Hvor alvorlig gjenstår å se. I skrivende stund er han på vei til sykehuset for røntgen. Uvitende som læreguttens skjebne, drar Pål Anders ut av sin støvsky, satser alt og drar forbi førerne i tet. Den manøveren gjorde minutter om til sekunder mellom han og italienske Botturi i sammendraget.
    Pål Anders kom tilslutt inn på en fjerdeplass, 7 minutter og 5 sekunder bak britiske Lyndon Poskitt som vant dagens etappe. Britens seier var ikke avgjørende for de to i toppen, der ligger fremdeles Botturi og Ullevålseter, hvor det kun skiller sekunder. Felix derimot er ute av topp tre og ute av løpet.
    Pål Anders sier: «Det er kjipt med Felix, men jeg er også utrolig lettet over at det ikke ble mer alvorlig. Jeg har jo sett hvor store konsekvenser en kræsj har.»
  • Vi ønsker Felix god bedring og er enig med Pål Anders: Det var godt det ikke gikk verre.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser