7. plass i Mini-Dakar

– Jeg burde egentlig være fornøyd. Visste at det kom til å bli et tøft løp på mange måter, men jeg holdt et jevnt løp fra start til slutt. Den største utfordringen har vel vært å holde seg på hjulene i de glatte partiene i fjellene i Romania.

Også nordmannen Asbjørn Sletholt var med i «Mini-Dakar», men allerede fjerde dagen in i løpet, mistet han kontrollen over sykkelen og fikk et stygt fall som gjorde at den ellers så stødige enduro-kjøreren bestemte seg for å bryte løpet.

-Flere av Dakar-toppene har allerede måttet reise hjem på grunn av skader og fall. Franskmannen, Deprees , som vant Dakar i 2007,og som lå på en tredjeplass sammenlagt i dette løpet, klarte å rote det helt til i dag og endte til slutt opp på en femteplass, glad det ikke var meg sier Pål Anders som selv syns navigeringen i løpet til tider har vært kronglete.

Det har vært syv dager med den typen terreng som han er dårligst på ,så det har vært en fin gjennomkjøring og trening for å forbedre seg på denne typen kjøring.
Selv om det helt klart hadde smakt bedre med en pallplass for ørkenhelten, så har «Mini-Dakar» vært en fin forberedelse til sommeren store utfordring, nemlig Maraton-rallyet Trans Orientale, med start i St.Petersburg 12.juni og hvor løypa derfra går gjennom store deler av Kasakhstan og som til slutt ender i Beijing 28.juni.

-«Trans Orientale rallyet» tror jeg kommer til å bli noe av det tøffeste som er blitt arrangert på lenge. Det kan på mange måter sammenlignes med Dakar. Det er faktisk flere som mener det kan bli tøffere en Dakar og det sier jo litt, forteller Ullevålseter som fram til 12.juni , når Trans Orientale går av stabelen i Russland, kommer til å ligge i hardtrening i tillegg til å delta i enkelte runder av Norgescupen i enduro som blant annet arrangeres på Karmøy helgen 24.-25.mai

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser