50 jenter på kjørekurs på Rudskogen – i regi WIMA Norway

Deltagerne samlet.

12 juni samlet WIMA Norway mer enn 50 kvinnelige motorsyklister fra hele landet til kjørekurs på Rudskogen i Rakkestad kommune i Viken
Det er første gang i Norge at så mange kvinnelige motorsyklister er samlet til kjørekurs.
–Målet med dagen er å gjøre damene tryggere når det gjelder å beherske egen motorsykkel. Bli bedre førere. Lære å stole på seg selv i vanskelige manøvrer.
Og ikke minst å ha det gøy sammen, sier initiativtaker Eli Johanne Stene som er president i WIMA Norway.
–Vi hadde aldri trodd vi skulle få så stor interesse for dette første kjørekurset for kvinner.
Det markerer også den kraftige veksten og økte interessen vi ser blant kvinner for motorsykkelkjøring.

Det ble litt tid til sosialt, også .. Foto: Bjørn Richard Johansen

Mens det før var sjeldent man så kvinner i motorsykkelforretningene rundt om i landet er vi nå blitt et fast innslag. Motorsykkelkjøring handler i prinsippet om å jakte på gode svingete veier og derigjennom ha gode natur og kjøreopplevelser, sier Stene.
Hun har selv kjørt til arrangementet fra Bergen og Vestlandet sammen med en stor gruppe deltakere. –Vi hadde en nydelig tur over fjellet og ned til Rudskogen i går ettermiddag, sier Stene. Det er første gangen hun selv har mulighet å delta på et slikt kurs,
forteller hun. De samarbeider med Terje Solbakken Trafikkskole i Åsane ved Bergen som har kjørt fra Hordaland for å organisere kjøringen på Rudskogen. I alt deltar 30 instruktører og flaggvakter.torisk test

Alle måtte gjennom obligatorisk test og køen ble lang… Foto: Bjørn Richard Johansen


–Vi er utrolig fornøyd med å kunne gjennomføre førerutviklingskurset til tross for Corona- og Covid-19 situasjonen vi har hatt i lang tid, sier Terje Solbakken i en kommentar.
Videre at vi skulle få et så flott vær i dag. Gøy faktor og vennskap er også viktig for oss i WIMA i Norge, forteller Stene. Med forsommeren i anmarsj er vi godt i gang med årets motorsykkelsesong.
Hun har hatt mc-førerkort siden 1991 og jobber til daglig som fysioterapeut i egen klinikk i Os utenfor Bergen. Fritid brukes til gode kjøreopplevelser rundt om i Norge på motorsykkel.
–Siden starten for litt over ett år siden har WIMA vokst til 2.000 medlemmer og følgere i Norge. WIMA internasjonalt og i Norge jobber for å knytte sammen kvinner med felles interesse for motorsykkel.
WIMA Norway har som formål å fremme aktiviteter, kvalifikasjoner, velvilje og vennskap mellom kvinnelige motorsykkel-entusiaster i Norge, sier Stene.
WIMA i Norge har avdelinger på Østlandet, Sørlandet, Rogaland, Vestlandet,Nord-Vestlandet/Trøndelag, Nordland/Bodø og Troms/Finnmark i Tromsø.
Terje Solbakken Trafikkskole på Åsane ved Bergen i Hordaland har organisertkjøringen på Rudskogen.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser