50-års jubileum for Leere´s Motorsport

I en bransje hvor enkelte forhandlere har vært konkurs både én og to ganger er det en aldri så liten bragd å holde ut i 50 år uten stopp. Hemmeligheten er like lite hemmelig som den er revolusjonerende.
– Nøkternhet og bra produkter er det som som har gjort at vi har kunne holdt på lenge, forteller dagens sjef for mc-avdelingen, Ronny Leere.

Han tok over driften etter faren, har vært med for fullt siden 1981 og har viderført den edruelige driften.
– De pengene som kommer inn i kassa må settes av til dårlige tider. Ikke til biler, båter og hytter. Det er moro at vi har klart å holde på i 50 år, og vi tror ikke det er noen som har holdt det gående lenger, fortsetter han.

Norges eldste Suzuki-forhandler
For vi må altså langt tilbake som til 1960 for å finne åpningsdatoen for den Fredrikstadbaserte forhandleren. Fire år senere ,da de første Suzuki-modellene var på vei til Norge, bestemte de seg for å satse på det japanske merket og det er en avgjørelse de åpenbart var fornøyd med, for Leere´s er fortsatt Suzukiforhandler. Også det er rekord.

Nøkternheten Leere omtalte som så viktig, slår også ut i omtalen av seg selv, men Benelli og Hyosung-importør Finn Halvorsen sparer ikke på rosen når han skal omtale østfoldingene.
– Ikke minst har Leere´s en veldig god leder i Ronny. I motsetning til enkelte andre i denne bransjen har han god peiling på økonomi og har vist at har evnen til å drive solid også gjennom håpløse tider. De selger sjelden fantastisk bra, men heller jevnt og godt hele veien. I mine øyne har disse gutta en høy standing i bransjen.

Har slitt
Det setter Ronny Leere stor pris på.
– Det er hyggelig å høre og noe riktig må vil vel ha gjort siden vi har holdt på lenge.

Men det har vært noen tøffe tak underveis.
– Å ja, vi har slitt vi også. Etter noen gode år på 80-tallet gikk vi på en blemme i 86-87 og bestilte alt for mye produkter. Den siste sykkelen fra 1987 tror jeg vi solgte i 1990, humrer han.

Heldigvis er det det bare en artig historie i dag og nå skal det feires. Selvfølgelig ikke «heidundrende». Markeringen skjer i form av en Leere´s weekend 8.-11. april hvor de kjører langåpent i butikken med leverandører tilstede. De har også leid Rudskogen 7. mai og tar med seg produkter fra både Suzuki, BMW, Honda, Benelli og Hyosung. Da blir det kjørekurs og mulighet til å prøvekjøre samtlige produkter både på bane og landeveien.

Bike gratulerer!

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser