35.000 Vafler and more to come!

Bilde av vaffelgjengen hos Speed. Borge stående til venstre. Foto: Caroline Olsen

I dag (25. mars) feires Vaffeldagen verden over. I den anledning trekker vi frem vaffel-entusiast Borge Kristiansen fra Larvik som kommer innom Speed Motorcenter i Sandefjord hver fredag og har stekt 35.000 vafler i over 15 år som gis til kunder og ansatte til glede og fornøyelse sammen med varm kaffe.

Borge forteller: -Det hele startet med at en av de ansatte på verkstedet hos Speed startet med å steke vafler. Jeg syntes det var dumt at butikken måtte bruke tiden til en som jobbet hos Speed, og tilbydde meg da å steke disse vaflene hver fredag. Dette har blitt populært gjennom årene, og jeg kjenner folk som bestille Service på fredag slik at de kan få i disse godsakene og det sosiale som følger med. Borge kan fortelle at det er i snitt 20 faste personer som kommer innom hver fredag for å få seg en 5-stjerners Vaffel! Så kommer du innom Speed på fredager rundt lunsjtider er sjansen stor for at det er gratis MC-servering i og utenfor butikken.

Klar til servering! Foto: Caroline Olsen

Startet med vafler på MC-kafe Skjærsjø i Larvik
Borge kan fortelle at han i 1999 var med startet MC-kafeen Skjærsjø i Larvik som samlet opp mot 100 motorsykliser i MC-sesongen. Her serverte han middag og vafler til sultne motorsyklister. I 2004 flyttet de arrangementet til Vindfjelltunet Gjestegaard i Steinsholt som nå samler opp mot 500 MC-interesserte hver tirsdag i MC-sesongen.

Kjøpte sin første nye MC i 1973 av Rolf Skallist
Borge er en Honda-mann og kjører til daglig en 1800 Gold Wing. Han har flere sykler i garasjen. Sin første MC kjøpte han i 1971. I 1973 kjøpte han den første nye MC, en nydelig Yamaha RD 350 av Rolf Skallist i Speed. Da holdt butikken hus nede i Sandefjord sentrum. -Terje og Lise Bredal som driver Speed nå forstår at det er viktig at MC-folk møtes og har det sosialt i deres butikk. De bryr seg ikke om jeg kommer med en annen type MC enn det de selger, her mener jeg at flere butikkeiere har mye å lære, avslutter Borge.

MC-avisa/Bike takker Borge for at er med og lager et godt MC-miljø der han ferdes. Uten ildsjeler som han ville MC-verden vært mye fattigere!

Borge har i over 15 år stekt over 35.000 vafler til sultne kunder hos Speed i Sandefjord. Foto: Caroline Olsen

Hvorfor feirer vi Vaffeldagen?
Den offisielle forklaringen på Vaffeldagen 25. mars er at vi i middelalderen feiret Vår frue (jomfru Maria) 25. mars. Det var dagen da jomfru Maria fikk budskapet fra engelen Gabriel om at hun var gravid med Jesusbarnet. Sjekker du i kalenderen, vil du se at det er temmelig nøyaktig ni måneder igjen til jul.

I Norge og Sverige ble denne dagen først feiret med kake. Etterhvert ble det vanlig å spise vafler. Den internasjonale vaffeldagen feires over hele verden.

Av de mest populære oppskriftene på vafler finner vi sjømannskirkens vaffeloppskrift og mors beste vafler. Mange liker også å bruke bygg eller havre i vaflene sine, og lager byggvafler med appelsin, havrevafler med nordnorsk vri eller bygdekvinnelagets havrevafler. (Kilde: Opplysningskontoret for brød og korn).

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser