14. plass i VM-runden for Sondre Haga

I helgen var det klart for første VM-runde i Spania, hvor Sondre ”Gekko” Haga havnet på en 14. plass.
– Det var jo ikke helt det jeg håpet på. Det skjedde en del ting som vi ikke forutså helt, hvor jeg egentlig kjørte nokså bra i starten, men så ble det litt tull på slutten, forteller Sondre Haga i teamets pressemelding.

I vanligvis solfylte Spania ble noen av hindringene i helgen uventet hagl og regn.
– Først var det nokså tørt og fint, men i andre runde begynte det å regne helt sykt og med hagl, slik at det nesten oppsto flom. Det ble jo mye vanskeligere, men det ble jo likt for alle, fortsetter ”Gekko” Haga.

Høyt nivå
Til tross for tidvis dårlige forhold syntes ”Gekko” Haga det var en grei start på VM.
– Jeg er ikke sånn fornøyd fornøyd, men jeg klarte å få med meg en del poeng, siden det er topp 15 som får poeng. Så det var en grei start i forhold til i fjor. Så er det jo sinnssykt høyt nivå her, så du har ikke råd til mange feil, forteller han videre.

Håkon Pedersen og Jarand Mathias Vold Gundersen deltok også som norske utøvere i VM-runden. Pedersen kom på en 13. plass i samme klasse som Sondre, mens Vold Gundvaldsen kom på en 5. plass i 125-klassen.

Førsteplassen i Sondre Hagas klasse gikk til Gabriel Marcelli.
– Har kjørt en del mot ham i fjor, og trent litt med ham, men ellers kjenner jeg ikke ham så mye, fortsetter Haga.

Nye regler
– Det er jo første VM-runden, og det er jo bare kult å delta, også har det vært en del nye regler i år, blant annet mer ventetid mellom rundene og litt småting. Litt strengere enn før, så det var første gang vi fikk prøvd det. Det har egentlig funket bra, synes jeg, avslutter han.

Nå står NorgesCup og dobbel VM -runde i Japan på planen de kommende helgene for ”Gekko”, og unggutten ser frem til begge disse utfordringene.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser