13.-plass på andre etappe

Pål Anders og teamet startet rett på den såkalte spesialetappen på 237km, hvor det er tiden som teller etterfulgt av en lang og seig transportetappe på hele 600km som vil si nærmere 10 timers kjøring.

På etappen fikk Pål Anders Ullevålseter også sitt første møte med sand. Og sanddyner er som vi vet det underlaget Ullevålseter foretrekker å navigere seg i og hvor han helt klart har fått vist hvilken suveren motorsyklist han er. Etappen bar preg av store dekkproblemer for flere av kjørerne, noe også vår egen ørkenrev fikk erfare.
– Det var bare flaks at jeg kom i mål. Det ene bakdekket var totalt slitt ut og jeg var redd jeg måtte bryte hele løpet, kunne Ullevålseter fortelle i går kveld.

Kjørte fort
På den andre etappen var det stort sett samme underlag, men flere av de som slet på den første etappen, tok igjen mye av tiden. Franskmannen Cyril Despers tok blant annet igjen spanjolen Marc Coma med 12 min og håvet inn dagens andreplass. Pål Anders kjørte også utrolig fort og slo Dakar-favoritten Coma med nesten fire minutter og ligger nå på en flott sjetteplass sammenlagt.
– Dagens etappe gikk greit bortsett fra at jeg klarte å surre sykkelen inn i et 4 meter langt ståltrådgjerde og dermed tapte rundt fem minutter i tid. Ellers fungerte det meste for meg i dag, forteller Pål Anders.
Dagens tid ble på 2:23:17. Nederlandske Verhoeven kapret førsteplassen i dag på tiden 2:14:48.

De fleste begynner nå å få en anelse om hva de har begitt seg ut på. Aldri før har det vært så mange til start i et Dakar og mye kan skje det er dagens resultater et bevis på.

Dagens etappe
Dagens etappe 5.januar, Argentina
Dag 3
Rute: Puerto Madryn- Jacobacci
Totalt: 694 km
Denne dagen blir det 78 km totalt med transportetapper. Spesialetappen kan komme til å bli tøff for de fleste med sine 616 km totalt. Dakar-følge begynner nå å bevege seg mot grensen til Chile.

TV-dekning Dakar 09
Eurosport, Live
Klokken: 19.15-19.30 og 23.00-23.45

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser