Suzuki ut av MotoGP?

Dersom dagens rapport er riktig er Suzuki ute av MotoGP etter årets sesong

Etter testing 2.mai kom det som er et bombenedslag av en nyhet hvis den er riktig: Suzuki trekker seg fra MotoGP etter 2022 sesongen! Teamet ble underrettet før testingen og det ventes en offisiell erklæring tirsdag 3. mai. Årsaken til beslutningen skal være av finansiell art: Covid 19 pandemien og global nedgangstid grunnet krigen i Ukraina. Beslutningen er tatt av Suzukis styre.

Timingen er merkelig – Suzuki har sykler som matcher de beste og har fått vesentlig økt effekt for 2022 og de to førerne regnes blant de mest talentfulle i MotoGP. Dersom rapportene er riktige kan beslutningen også bli kostbar – Suzuki har tegnet en 5-års kontrakt med Dorna og å bryte den er ikke gjort uten videre. MotoGP griden blir redusert med en produsent, men det ventes at antall sykler blir det samme: Aprilia er hissige på å få opp et satellitt-team som kan utvikle nye talenter for fabrikken.

Som sagt – rapporten er ikke endelig bekreftet av Suzuki, men dersom den ikke var korrekt er det rimelig å anta at Suzuki hadde vært raskt yte med dementi. Det har ikke skjedd.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser