Nytt team i MotoGP

Lekre farger og dyktige førere – forhåpentligvis lykkes Trackhouse med satsingem

MotoGP får et nytt, amerikansk team i 2024, ettersom Trackhouse Racing tar over Aprilias satelitt-team fra neste sesong. Trackhouse Racing kommer til MotoGP i 2024 som erstatning for RNF-teamet som kjørte satellitt-Apriliaer i 2023 og som nylig ble kastet ut av sporten.
I forkant av lanseringen av Trackhouse som RNFs erstatter, publiserte MotoGP en artikkel på nettsiden sin som sa «Dorna, IRTA og RNF har i samarbeid kommet frem til en minnelig løsning på konflikten som oppsto i siste del av 2023 [MotoGP]-sesongen.» Det ryddet veien for at RNFs ledige gridplasser og eierløse Aprilia RS-GP-er kunne overleveres til Trackhouse Racing, noe som ble annonsert en time senere.

Trackhouse-teamet er deleid av Armando Christian Perez, bedre kjent som Pitbull, mens racing-stamtavlen ivaretas av den tidligere NASCAR-føreren Justin Marks, som var med på å grunnlegge teamet i 2021. I lagets lanseringsvideo kunne han fortelle at han vokste opp med å se motorsykkelløp på Laguna Seca. I 2023 skrev Trackhouse NASCAR historie ved å vinne seriens første gateløp noensinne med australske Shane van Gisbergen, men nå oppfyller teamet målet sitt om å gå inn på en global plattform. Tarckhouse kan også vise seg å være gunstig for MotoGP i USA – savnet av amerikansk tilstedeværelse i serien har vært stort i en nasjon som er kjent for å hylle sine helter.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser