Ny crewchief for Rossi

Verden har ikke helt gått Valentino Rossis vei de siste par årene, noe som har ført til at han bytter crewchief for 2020 sesongen i et forsøk på å komme ut av det han selv betegner som stillstand i forsøkene på å få hans Yamaha til å gjøre som han vil.

Nåværende crewchief, Silvano Galbusera, kom inn som erstatning for Jeremy Burgess etter at teamet Rossi/Burgess ikke hadde nevneverdig suksess hverken hos Ducati eller etter at Rossi gikk tilbake til Yamaha. Til å begynne med fungerte samarbeidet med Galbusera bra, men teamet har ikke hatt en seier siden Hollands MotoGP i 2017 og Rossi føler at de ikke er i stand til å løse problemene han har med å få sin M1 til å fungere. Ny crewchief er Davide Munoz og han har, bemerkelsesverdig nok, ingen erfaring fra MotoGP. Men – han er mannen bak Pecco Bagnaia som vant Moto2 sist sesong med Valentinos eget VR46 team. Rossi selv sier Munoz er ung og har noen spennende ideer. 2020 sesongen blir avgjørende for Rossi, i følge ham selv: Resultatene vil avgjøre hvorvidt han fortsetter videre. Yamaha legger ikke skjul på at de ønsker ham med videre og i et forsøk på å få framdrift i ytelsene til M1 har Kouichi Tsuji, Yamahas Motor Racing President, trukket seg fra sin stilling for å gi plass til nye krefter.
Om Valentino har det som trenges? Ingen tvil om at han er raskere enn noensinne – det er bare det at de som har kommet etterpå er ennå raskere. Det er å håpe at Valentinbo trekker seg tidsnok til å unngå at nedtur blir det vi husker fra en karriere som er unik i MC-historien.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser