Historisk seier i Argentina Grand Prix

Endelig! Aprilias og Aleix Esparagos første seier i den store klassen. 5 år målrettet arbeid fikk sin lønn.

MotoGP-fører Aleix Espargaro ble historisk i årets Argentina Grand Prix den første helgen i april. Ikke bare ga han Aprilia sin første pole position i klassen, men dagen etter kjørte han inn til Aprilias aller første MotoGP-seier. Som om dette ikke var nok ble dette også Espargaros første MotoGP-seier. Og det betyr at alle 24 førerne i MotoGP nå har minst 1 GP-seier og minst en pole i sin racing-CV.
Det betyr også at alle seks produsentene har minst en løpsseier.

Likevel var han svært ydmyk under pressekonferansen: Selvfølgelig er jeg ekstremt glad for å vinne løpet, men ingenting endres, reflekterte Espargaro. -Jeg er en veldig heldig person. Jobben min er lidenskapen min. Jeg har en drømmefamilie. Jeg har alt som en mann kan drømme. Så oppriktig, en seier endrer ikke så mye noe i livet mitt.

Fasit etter tre løp er at ni forskjellige førere har kommet på pallen. Det sier alt. Forrige gang det skjedde var i 1952. MotoGP-sesongen 2022 ser ut til å bli jevnere og mer uforutsigbar enn noen sesong tidligere. Tre forskjellige europeiske merker har vunnet første tre løpene. Ducati (Bastianini), KTM (Oliveira) og nå Aprilia (Espargaro). Det har heller ikke skjedd siden 1952. Da vant AJS, Norton og Gilera. Det betyr også at det nå er fem løp på rad der europeiske merker har vunnet – de to siste i fjor ble vunnet av Bagnaia på Ducati! Dette er en ny utvikling. Det skaper spenning, drama og vekker interesse.

Stein Rømmerud

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser