Bild
Neste artikkel

Urent trav i Moto2

Nyheter

Romano Fenatis farlige stunt i Moto2-racet på Misano har opprørt mange, og nå har det fått konsekvenser.

Romano Fenati, som kjører for Marinelli Sniper team, ble under helgens race svartflagget for uaktsom kjøring etter å ha kjørt opp på siden av Stefano Manzi og trykket bremsehendelen hans hardt inn i over 225 km/t. 

Cal Crutchlow uttrykte på pressekonferansen etter racene at Fenati aldri mer burde få konkurrere på grunn av denne oppførselen. – Fenatis team burde ha vist ham ut fra depotet og bedt ham om å aldri komme tilbake, sa Crutchlow.

I etterkant er Fenati blitt utestengt fra to race, og i skrivende stund har også Marinelli Sniper team bekreftet at de har sagt opp kontrakten på grunn av hans usportslige og livsfarlige oppførsel. 

– Både teamet, Marinelli cucine, Rivacold og alle andre sponsorer ber om unnskyldning til alle racingfans for det som skjedde. Hans uansvarlige og livsfarlige oppførsel satte en annen førers liv på spill, og det er utilgivelig, uttaler man fra teamets side. 

Romano Fenatis fremtidige kontrakt hos MV Augusta virker også å stå på spill. Meningen var opprinnelig at Fenati skulle være en av MV´s førere i Moto2-satsingen. 

– Det vil ikke skje, han representerer ikke selskapets verdigrunnlag, uttaler MV Augustas daglige leder, Giovanni Castiglioni. – Jeg kommer til å gjøre alt for at det ikke skal skje, og jeg håper at Dorna nekter ham å delta i all fremtidig racing i VM-sammenheng.   

 
Det var på en av rakene at Fenati trykte inn forbremsen på Stefan Manzis sykkel i høy hastighet, og holdt på å forårsake en krasj gjennom den livsfarlige oppførselen.
Fenati ble opprinnelig utestengt i to race for oppførselen sin, og har nå også fått sparken i Marinelli Snipers-teamet.

Hei!

Vi har forståelse for at du bruker adblocker, men håper at du kan deaktivere den for vårt nettsted. Annonser er en forutsetning for at vi skal kunne fortsette å drive Bike.no.