Bild
Neste artikkel

Ten Kate Racing konkurs – kan stevne Honda

Nyheter

I 18 år har nederlandske Ten Kate Racing representert Honda i VM, men etter at Honda offentliggjorde nye planer i siste minutt, må de slås konkurs.

Etter VM-finalen i Qatar opplyste Honda Racing Corporation (HRC) at de vender tilbake til mesterskapet sammen med Moriwaki og Althea Racing neste år. Dette kom som en overraskelse på Ten Kate Racing, som først fikk vite dette etter finalen, og hadde kalkulert med mer støtte.

HRC har ikke vært involvert i Superbike-VM siden 2002. Etter dette fortsatte Ten Kate å representere dem, med støtte fra Honda Europa. Teamet har tatt ti titler, og hjalp regjerende mester Jonathan Rea med å ta sine 15 første seiere. Da Ten Kate fikk greie på avgjørelsen 30. oktober, var det for sent å redde neste års sesong ­– alle de andre produsentene hadde tegnet sine kontrakter allerede. Ten Kate vil ikke kommentere konflikten nærmere i sin pressemelding på grunn av eventuelle rettslige skritt teamet kan vurdere å ta overfor produsenten.

Jonathan Rea betegner det hele som trist på bakgrunn av den årelange innsatsen teamet har lagt ned i VM-serien.

Ten Kate påpeker imidlertid at dette verken vil påvirke deres Honda-forhandlere eller produktavdelingen for racing, som er to egne foretak. De håper å kunne konkurrere igjen i 2019, eventuelt i 2020

Hei!

Vi har forståelse for at du bruker adblocker, men håper at du kan deaktivere den for vårt nettsted. Annonser er en forutsetning for at vi skal kunne fortsette å drive Bike.no.