Bild
Neste artikkel

Nye regler ved bensinfylling i Sverige

Nyheter

Ved årsskiftet kom det nye betalingsrutiner ved bensinfylling på kort i Sverige, som gjør at opp til 1 500 kroner reserveres når man fyller.

Fra og med 1. januar i år har Visa og Mastercard innført en ny rutine hos alle bensinstasjonskjeder i Sverige. Regelverket kalles AFD – Automatic Fuel Dispenser.

Dette betyr at når kunden betaler med kort ved bensinpumpen, sendes det en anmodning til banken som har utstedt kortet om å reservere opp til 1 500 kroner. Har kunden mindre enn 1 500 kroner disponibelt, reserveres summen man har på kortet isteden. De nye reglene skal sikre at det finnes dekning på kortet.

Mange frustrerte kunder har nå gitt lyd fra seg til bensinstasjonskjedene og gitt beskjed om at beløpet innimellom har vært låst i flere dager etter at de har fylt bensin.

Verdt å ta med seg hvis du har tenkt deg over grensen, både med motorsykkel og bil.
 

Kommentarer

#1
2018-02-15 01:29

Dette har jeg da opplevd flere ganger i Norge allerede. Fyller for 250 kroner på motorsykkelen, og det reserveres 1500 kroner på kortet. Tar gjerne 2-3 dager før reservasjonen forsvinner. Enda lengre hvis det er over helgen. Så hvis jeg kjører en dagstur og fyller tre ganger før jeg er hjemme igjen, så har de reservert 4500 kroner på kortet. Så langt ikke noe problem siden jeg bruker kredittkort, men det føles veldig unødvendig.

Så nyheten er at de også begynner med dette i Sverige?

#2
2018-02-15 12:57

Det er vel ikke en "regel" som gjelder men en rett de har tatt.

Å midlertidig reservere et "forventet" beløp er en ting, men de har da også plikt til å fjerne reservasjonen når belastning har skjedd. Dette krever 110 % oppegående nettverk, som da er sjelden vare langs veiene i Norge.

Dersom vi bruker tid og krefter på å klage på manglende opphevelse av sperrer, så vil disse stedene tvinges til å få bedre rutiner.

Det som er problemet er å finne ut hvem en skal klage til. Både Visa og Mastercard er luftspeilinger uten tilgjengelig administrasjon som vil høre på brukere.

Hei!

Vi har forståelse for at du bruker adblocker, men håper at du kan deaktivere den for vårt nettsted. Annonser er en forutsetning for at vi skal kunne fortsette å drive Bike.no.