Bild
Neste artikkel

NMCU vil ha avregistrering på nett

Nyheter

I januar leverte NMCU et forslag til Vegdirektoratet om å avregistrere kjøretøy på nett, som i Sverige.

NMCU har tidligere opplyst om at det er penger å spare hvis man avregistrerer kjøretøyet i månedene motorsykkelen står vinterlagret. Du kan levere inn skiltene til nærmeste trafikkstasjon og hente dem igjen innen seks måneder, uten å betale noe gebyr. Med en nettbasert løsning vil dette bli enda enklere.

NMCU har fått et foreløpig svar fra Vegdirektoratet om at saken er under utredning og har høy prioritet. Utredningsfasen er nå avsluttet, og førsteutkastet vil være ferdig i august.

Vegdirektoratet opplyser i sitt svar at dette er en stor omlegging, og det arbeides med diverse nye rutiner og systemer. Det jobbes også med å lage nye rammer for sanksjoner og kontroll.

Trolig vil reglene for forsikring bli som dagens. Det vil si at når kjøretøyet er avregistrert, opphører ansvarsforsikringen. Selv om motorsykkelen din er avregistrert, er det mulig å opprettholde brann og tyveriforsikring.

I dag er det mulig å spare cirka 800 kroner på å avregistrere kjøretøyet i vinterhalvåret.

Du kan lese mer om reglene for avregistrering her.
 

Kommentarer

#1
2018-07-11 22:09

Igjen bruker NMCU krefter på våsete forslag. Ikke noe unormalt der. Du vil uansett måtte levere og hente skiltene fysisk. Besparelse 3000 ganger absolutt null.

De misbruker tiden på så mye vas at det er flaut.

Men å bidra til å fjerne tråsykler fra veien, det vil de ikke.

#2
2018-07-12 09:14

Før i tiden var der en tilsvarende ordning i Danmark. Men der deponerte man skiltet hos sitt forsikringsselskap.

#3
2018-07-12 19:57

Ideen hadde vært ok om ikke det var total tillitskrise mellom trafikanter og Uvesenet..

Dette fungerer idag uten.pc. Lever skilt på SVV, meld fra til forsikring. Forsikring gir noen ører i rabatt, fordi du avregistrerer for en periode de ikke forventer særlig kjøring. Du slipper « årsavgift» for ikke påbegynte måneder. Leveres f.eks 2. november og hentes 25. mars. Da får du fradrag for 3 mnd, ikke 5. Dette forandrer seg ingenting om du gjør det på nett. Det er derfor en gåte hvorfor de misbruker kontingentpenger på dette.

Henting må uansett gjøres i åpningstiden som blir stadig kortere og mer ustabil. De fleste av oss taper mer penger på levering/henting enn besparelsen.

Hei!

Vi har forståelse for at du bruker adblocker, men håper at du kan deaktivere den for vårt nettsted. Annonser er en forutsetning for at vi skal kunne fortsette å drive Bike.no.