Bild
Neste artikkel

Lightning motorcycles – Strike

Nyheter

En amerikansk el-motorsykkel til er på vei ut på det globale markedet. Selskapet Lightning har allerede en el-motorsykkel i Superbike-klassen, med flere rekorder i bagasjen.

Lightning har vært noen år på markedet, men har ligget lavere enn konkurrentene Zero, Harley-Davidson og Alta, som nylig gikk konkurs. Lightning har ifølge et intervju på el-hjemmesiden Elektrek ytret at de skal lansere flere nye produkter i 2019. 

Produsenten har allerede en sportssykkel med temmelig hvass ytelse, LS-218. Den har en toppfart på 348,8 km/t. Ikke ille for en el-sykkel, og den har ifølge opplysningene en effekt på 200 hester.

Bike har tidligere rapportert om LS-218, da den vant Pikes Peak 2013. Lightning har også satt rekord under Bonneville salt flats 2011 med denne modellen – 218 mph, som tilsvarer 348,8 km/t. Imidlertid er ikke LS-218 noen rimelig affære, da prisen starter på 38 888 dollar.

Strike er Lightnings seneste modell, men den er ikke vist offisielt ennå. Dette skal etter planen skje i begynnelsen av mars. Den kan imidlertid forhåndsbestilles på hjemmesiden deres, og prisen er mer kundevennlig; fra 12 998 dollar. Sykkelen skal ifølge opplysninger ha en rekkevidde på 24 mil, en toppfart på 240 km/t, og en ladetid på 35 minutter. Teaser-bildet virker å være av en sportssykkel-lignende modell.

Da gjenstår spørsmålet om hvem som er villige til å bruke denne pengesummen på noe de knapt nok har sett.

Men kanskje 2019 blir året da folk på alvor får opp øynene for el-motorsykler? 
 
Den betydelig hvassere og dyrere LS-218 fra Lightning.

Hei!

Vi har forståelse for at du bruker adblocker, men håper at du kan deaktivere den for vårt nettsted. Annonser er en forutsetning for at vi skal kunne fortsette å drive Bike.no.