Bild
Neste artikkel

- Det er veldig frustrerende

Nyheter

Slik oppsummerer Pål Anders Ullevålseter gårsdagens etappe i Rally Dakar. Enda værre gikk det for sammenlagtleder David Casteu.

Pål Anders Ullevålseter ble nummer 36 på dagens 9. etappe av Dakar Rally, og klatret med det til 19. plass i sammendraget. Spesialetappen på 593 kilometer (!) hadde start i San Miguel, Tucuman og målgang i Cordoba. Vinneren av etappen ble ikke overraskende Cyril Despres som nå har slått på toppfarten. Med tiden 05:41:36 slo han Ullevålseter med 52 minutter og 13 sekunder. I sammendraget er nordmannen nå nummer 19, 01:45:57 bak sammenlagtleder Ruben Faria fra Portugal.

Krise for Casteau

En frustrert Ullevålseter hadde følgende å si om etappen:

- 810 beintøffe kilometer til sammen i dag med mye støv og altfor mange som kjørrer fortere enn meg. Det er veldig frustrerende, fordi jeg føler at jeg gjør alt jeg kan akkurat nå for å kjøre fort, men det er tydeligvis ikke raskt nok. Byttet motor i går og har pådratt meg en 15 minutters tidsstraff, men det er ikke mye unnskyldning i dét. Jeg vet at en del ryttere har brutt en del regler underveis i dag og kommer til å få tidsstraffer, men ikke nøyaktig hvem eller hvor mye. Jeg satser på ny dag i morgen og med litt mer positivitet, sier en skuffet Ullevåseter.


En som imidlertid har enda større grunn til å deppe er gårsdagens sammenlagtleder, David Casteu fra Frankrike. Han hadde en marerittetappe og endte over to timer bak teten i mål. Dermed er ledelsen spist opp og han ligger nå håpløst langt bak i sammendraget. Årsaken er at han krasjet da han desperat forsøkte å unngå en ku. I krasjen slo han skuldra ut av ledd og har ikke akkurat gode kort på hånda før innspurten.

Her finner du hele sammenlaglista.


PS: Videoklippet på toppen av artikkelen er hentet fra gårsdagens etappe.

Hei!

Vi har forståelse for at du bruker adblocker, men håper at du kan deaktivere den for vårt nettsted. Annonser er en forutsetning for at vi skal kunne fortsette å drive Bike.no.