Siste aktivitet

"dvs64" har svart på foruminnlegget "Honda CB 125 Twin Cafe Racer Prosjekt"

Asfalten reparerer seg selv

Nyheter

Ved å blande stål i veien håper forskere i Nederland at asfalten kan reparere seg selv og gjøre hull til en saga blott.

Fremtidens motorsyklister slipper kanskje det evige problemer med hull i veien. Forskere ved Delft University of Technology i Nederland holder nemlig på å teste en metode der de blander stålfibre i asfalten. Om det da blir hull i veien senere, kan disse repareres med en stor magnet. Varmen som dannes får sprekkene til å trekke seg sammen. Solskinn kan til en viss grad bidra med varmeeffekten, men som oftest er det ikke tilstrekkelig; man trenger en elektromagnet.

Metoden er blitt testet på 12 veier i Nederland siden 2010. Stål i veien gir også en positiv bieffekt i og med at det er ledende.

– Å ha stålfibre i asfalten betyr at du kan sende informasjon til den, slik at det kan bli mulig å lade el-kjøretøy via veien de kjører på, uttaler professor Erik Schlangen fra universitetet i Delft til The Verge. Han forteller at det skal settes i gang forsøk ved rødlys der kjøretøyene kan lades mens de venter på å kjøre.

Logg inn eller opprett en konto for å skrive kommentarer

Gratis nyhetsbrev!

Les våre nyhetsbrev for ikke å gå glipp av viktige hendelser. E-postadressen din er alt som trengs.

Du kan når som helst velge ikke å ta imot flere nyhetsbrev, og e-postadressen din selges selvfølgelig ikke videre til andre.

Avslutt Abonner på vårt nyhetsbrev: