Bild
Neste artikkel

Direkterapport: Prøvekjøring BMW R1250 GS

Redaksjonsbloggen

En direkterapport fra Portugal, der Christer prøvekjører den nye og større BMW R 1250 GS. Vi spør ham om hva som er de viktigste nyhetene.

– Hei, Christer, hvordan har du det i Portugal? Og ikke minst, hvordan er sykkelen?

– Hallo! Det er skikkelig varmt. Akkurat nå viser termometeret 32 grader, og luften er helt stillestående. Men hva gjør vel det; dere vet jo at jeg hater å fryse, så det er ikke noe stort problem. Hva sykkelen angår, så ser den velkjent ut ved første blikk, noe annet ville vært rart. Et ikon endrer man ikke på i tide og utide. Små detaljer holder.

– Det høres spennende ut. Kan du fortelle noe om hvordan den er å kjøre?

– Den store nyheten er motoren. Ikke bare at den er vokst til 1250 kubikk og har fått flere hester på kjøpet,136 mot tidligere 125. Det som er mest imponerende, er dreiemomentet! Nå ligger dette på maks 143 Nm, mot tidligere 125. Det er ikke bare tallet +18 Nm som imponerer, men også mer krefter gjennom hele registeret. Motoren er råsterk allerede fra veldig lavt turtall. Hemmeligheten bak dette er nyheten BMW Shift Cam. En teknologi som gjør effekt- og momentøkingen mulig, men samtidig opprettholder egenskapene i moderat tempo hvis du ikke føler for å vri på gassrullen. Men mer om dette får dere lese i et kommende nummer av Bike!

– Takk for at du tok deg tid, kjør forsiktig!

– Alt i orden, jeg kjører alltid forsiktig ... Ha det bra hjemme i høststormen.

Kommentarer

#1
2018-09-23 06:32

Fortsatt ventil justering hver 10000km?

Hei!

Vi har forståelse for at du bruker adblocker, men håper at du kan deaktivere den for vårt nettsted. Annonser er en forutsetning for at vi skal kunne fortsette å drive Bike.no.