Dunlop Mutant – tusenkunstneren

Dunlop Mutant er et dekk med et uvanlig bredt bruksområder og kan derfor med hell brukes på sykler fra en rekke forskjellige segmenter – fra adventure til cruiser. Dekket skal kunne meste alle forhold – fra vått tiltørt, fra grus til asfalt og på alle slags veier. Dessuten skal dekkene være stabile, lettmanøvrerte og helst ha lang levetid. Dunlop sier de har klart å imøtekomme alle disse kravene med sitt nye M+S Mutant(M+S = Mud+Sand).
Vi fikk inn et sett for testing, og disse har blitt kjørt aktivt på en 2007 Triumph Tiger 1050, på både tørr vei, grus og vått.
Sykkelen har alltid vært leken og lettkjørt og de egenskapene opprettholdes med Dunlop Mutant: Sykkelen er kjappstyrt og artig på svingete veier, både med og uten last og passasjer. I tillegg er det ikke antydning til slipp, selv ved harde nedlegg. Dekket er retningsstabilt, uten at det går utover manøvrerbarheten og har lite selvoppretting ved bremsing i sving. Det er naturlig at det blir kjørt litt roligere på vått føre, men Mutant gir ingen grunn til å sitte anspent. Det nye, unike mønsteret gir et pålitelig og trygt grep på våt vei og tilbakemeldingen sørger for at kjøringen skjer med lave skuldre.

Vi har også kjørt Dunlop Mutant på lokale, fine grusveier og måten dekket håndterte det sørget for høy smilefaktor. OK, til å begynne med var kjøringen på det trygge, men etter hvert kom fristelsen til å vri litt ekstra på høyre håndtak fordi dekkene sitter bra på løst underlag. Vi har hørt kommentarer om at mønsteret er gammeldags, men opplevelsen på vei tar kjapt livet av slike oppfatninger.
Et lite minus kan være at dekkene synger godt i svingene etter hvert som de blir litt slitt, men det er ikke plagsomt og ser heller ikke ut til å ha innvirkning på hverken grep eller levetid. Apropos levetid: Hvor langt et dekk går avhenger av en rekke faktorer og varierer fra fører til fører, fra sykkel til sykkel. Men – det er ikke noe som tyder på at Mutant slites fortere enn andre dekk – kanskje heller tvert i mot …
Konklusjon: Mutant er et dekk som trives på flere forskjellige underlag, de er lettstyrte, passe retningsstabile og har godt grep. Men – de kommer definitivt best til sin rett på asfalt og det er tross alt der storparten av brukerne kommer til å kjøre. Der kan du til gjengjeld kjøre aktivt og trygt, vel vitende om at Dunlop Mutant gjør jobben du forventer, også i regnvær.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser