NMCF-forhandler Rovik MC med Sikkerhetsdag

Rovik MC kjørte med grillings både på Sikkerhetsdagen fredag 24. mai og lørdag den 25. mai

Denne helgen har NMCF-forhandlerne over hele landet arrangert Sikkerhetsdag-dagen. Rovik MC på Forus inviterte sine kunder til dette på fredag 24. mai. Her stilte også NMCU opp som samarbeidet med NMCF om denne dagen. Viggo Hjermstad fra Ruco var også på plass og snakket om den nye Airbag-vesten fra Ixon.

Viggo fra Ruco var på plass på Sikkerhetsdagen hos Rovik MC og snakket med interesserte kunder om Ixon sine Airbag-vester. Nyheten IX-AIRBAG U05 er ifølge fabrikken den neste generasjonen med Airbag-vest. På ruco.no kan en lese om responstiden på den nye vesten: «Ved uhell/velt/krasj – vil IX-Airbag U05 være operativ og være i full effekt på korte 0,055 sekunder – i god tid innen første støt: 0,033 sekunder fra oppdagelse-tidspunkt (detection time) + 0,022 sekunder til airbag er fullt utløst (inflation time).»

Været var desverre ikke på topp på fredagen hvis en tenker på de nydelige dagene en har hatt siden 17. mai. Men det var et jevnt tilsig med kunder gjennom hele dagen og det var flere som benyttet seg av muligheten til å prøvekjøre årets Yamaha-utvalg og se på nyheter på både MC- og utstyrsfronten.

Jone Larsen fra Rovik MC viser frem et utvalg av Airbag-vester til interesserte kunder.
NMCU var på plass med egen stand og info på på årets Sikkerhetsdag.

Vi avslutter artikkelen med de 3 tips som både myndigheter, NMCF (Norsk MC-Forhandlerforening), NMCU og flere andre organisasjoner har til oss motorsyklister:

3 tips som kan gjøre deg til en enda bedre og tryggere MC-fører:

 1. Bruk blikket smart
  -Skaff deg overblikk
  -Unngå overraskelser
  -Søk blikkontakt
  -Se dit du skal
  -Se alltid etter en utvei
 2. Plasser deg klokt
  -Gjør deg synlig – ikke gjem deg
  -Skaff deg handlingsrom – foran, bak og sidevegs
  -Kjør tydelig – vær forutsigbar
 3. Tilpass farten
  -Senk farten før svingen
  -Rekker du å stoppe?
  -Velg en fart hvor du kan oppdages

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser