Møt Simone

Om uttrykket «skinnet bedrar» noensinne skal føles rett plassert, så må det være i et møte med Simone Mellegaard. En kvinne der det feminine jevnlig viker for fart og spenning på MC og i sportsbiler.

Vi ønsker Simone velkommen til Bike Motorrad som annonseansvarlig for dette mediet – som nå er Norges ledende publikasjon for alle med et hjerte som banker for MC og alt som er knyttet til MC som livsstil. Og er det en som har dette i blodet, må det være Simone. Hun er godt kjent i bransjen etter å ha jobbet med MC i mange år hos forhandlere med kjente merkevarer som Yama­ha, Suzuki og Duells.

Hun er både «selfmade» og «selvgående» – i begge ordenes rette betydning. Med en barndom der farens verksted i Spydeberg sørget for en oppvekst i lukten av bensin og olje, samt to eldre brødre som begge begynte å interessere seg tidlig for motorsport, var ikke veien lang til å få den første motorsykkelen, en Yamaha YSR 80, i en alder av bare 10 år. Etter å ha vært med på det første Roadracing-løpet som tilskuer på Karlskoga Motorstadion i 1997 fikk hun blod på tann, og gjennomførte et debutantkurs med påfølgende lisens i 1999.

Dette åpnet for deltakelse i jentecupen de påfølgende årene, og etter hvert også som instruktør i Solør MC Klubb for debutanter som skulle begynne å kjøre Roadracing.

Med en pappa og to brødre som var mest opptatt av bilsport, har også lysten til å lære avansert bilkjøring vært i fokus. En Volvo PV hun fikk som 16-åring kan neppe karakteriseres som særlig sporty, men det er til gjengjeld hennes Porsche Cayman. Og slik hun måtte lære å mekke på Volvo’en, har hun også våget å gjøre seg kjent med Porsche’n, og foretar selv enklere vedlikehold av denne. Dette var også epoken da hun fikk sine første møter med den legendariske Nürburgring racerbanen i Tyskland. En arena for store adrenalin-kick, men også en test i å erkjenne egne grenser for kunnskap og sikker kjøring. Gjennom årenes løp er det blitt mange runder – med sterke tider – men bare på fire hjul. Det har ikke blitt bare «ringen», men også besøk på mange andre europeiske baner. Foruten å kjøre selv har hun også bidratt med alt fra mekkehjelp til matlaging for venner som har deltatt i løp som STCC, DTM, SO og NM.

Kanskje rager hun ikke så høyt over bakken, men det er ikke mye som stopper denne blide, og ikke minst nysgjerrige, kvinnen fra Trøgstad.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser