Cross Senteret Snellingen medlem nr. 40 i NMCF

Betryggende for både oss som forhandler og kundene å ha en profesjonell aktør i ryggen, sier Jørn Snellingen (t.v). Her sammen med Olaf Olstad som er sekretær i NMCF (Norsk MC-Forhandlerforening)

Pressemelding fra NMCF:

Cross Centeret Snellingen AS blir medlem nummer 40 når de nå melder seg inn i Norsk MC-Forhandler Forening. Daglig leder Jørn Snellingen forteller at NMCFs arbeid med økt bransjeprofesjonalitet er en av hovedårsakene til at de melder seg inn.

Cross Centeret Snellingen er en av de virkelige «veteranene» i den norske MC-bransjen. Selskapet startet virksomheten i 1965, den gang med motorsykkelentusiastene Ragnar Snellingen og Roger Smestad i spissen. Begge hadde bakgrunn fra biloppretterbransjen, men ønsket å bruke sine kunnskaper på tohjulinger i stedet for biler.

Mer landeveissykler
Med 30 NM-gull i motocross har det vært naturlig for Snellingen-familien at hovedtyngden har vært innen motocross, enduro og gruskjøring. I løpet av de 20 siste årene har imidlertid landeveissykler fått større plass i butikken. I dag er merkene Suzuki, Husqvarna, Zero, Peugeot, Niu og BSA representert. Alt fra rendyrkede crossere til sportssykler, elsykler og klassiske BSA er utstilt i butikken på Alnabru i Oslo.

Viktig tilstandsrapport
Jørn Snellingen forteller at han og kollegaene har fulgt med på utviklingen til NMCF, og at de nå er glade for å være en del av fellesskapet.

Vi har jo registrert den seriøse delen NMCF har gjort med tanke på profesjonalisering av MC-bransjen og lenge vurdert medlemskap. Spesielt profesjonalitetserklæringen, som alle forhandlerne signerer, har vi lagt merke til. Men også tilstandsrapporten som NMCF benytter seg av er viktig. Vi har lenge hatt en tilstandsrapport på vårt verksted, men det er positivt for bransjen og spesielt kundene at det er en standard rapport som er utarbeidet av NMCF. En slik omfattende rapport tror vi blir svært viktig fra nyttår, når den nye forbrukerkjøpsloven trer i kraft, sier han.

I den nye forbrukerkjøpsloven blir det ikke lenger mulig å selge et kjøretøy «som den er», slik det er blitt gjort i mange år. Tilstanden på kjøretøyet må synliggjøres og ved mangler som ikke er opplyst om vil selger ha ansvaret. Det er imidlertid en del usikkerhet hvordan dette vil fungere i praksis, og Forbrukerrådet mener det må flere rettssaker til for å sette standarden.

Både Jørn Snellingen og Olaf Olstad i NMCF mener et trygt og forutsigbart MC-kjøp gjennom en seriøs faghandler vil være enda mer fordelaktig for kundene i fremtiden, som følger av endringene i Forbrukerkjøpsloven.

Spent på loven
Som mange andre i motorbransjen er vi spent på hvordan den nye forbrukerkjøpsloven vil slå ut i praksis. Her tror vi NMCF vil være en bra sparringspartner innenfor utfordrende emner som kan dukke opp. Vi ser jo blant annet at det kan bli mer omfattende å selge brukte tohjulinger i Norge. Dette kan vi se på som positivt for den seriøse delen av MC-bransjen og kundene. Det blir trolig enda tryggere for kundene å handle brukt hos faghandlere som er medlemmer i NMCF, hvor profesjonaliteten er godt forankret i driften. Det gir god forutsigbarhet for både oss som forhandler og for kunden, sier Snellingen.

Del i fellesskapet
For oss er det hele tiden svært viktig å fremstå som en profesjonell og seriøs aktør mot kundene. Det er enda mer betryggende for både oss som forhandler og for kundene at vi har en seriøs forhandlerforening i ryggen som ivaretar disse behovene. Det er dessuten viktig for oss å være en del av fellesskapet som arbeider for best mulig betingelser for aktørene som skal leve av å selge tohjulinger i mange år fremover. Vi har mange utfordringer i årene som kommer og bransjen arbeider best nå alle trekker i samme retning, sier Snellingen.

NMCF har markert seg innenfor sikkerhetsarbeidet for MC. Det er viktig for oss som forhandler å ta en rolle også her, sier Snellingen, som allerede har fått på plass banneren med budskapene fra MC-dugnaden med Statens vegvesen, Trygg Trafikk, m.fl.

Glad for å ha de med
Det er veldig gledelig at vi har fått Cross Centeret Snellingen AS med i NMCF. Vi har hatt god dialog med Snellingen gjennom mange år, og er godt kjent med profesjonaliteten deres. Vi ser på det som et godt tegn at de store og seriøse aktørene er med og arbeider mot felles mål på vegne av hele MC-bransjen, sier Olaf Olstad i NMCF.

Og det er virkelig moro at NMCF nå runder 40 medlemmer. Det er bare ett år siden foreningen markerte medlem nummer 35. 40 medlemmer har vært et langsiktig mål som vi nå har oppnådd.

Annons

Annons

Sist nummer

Annonser