Bild
Neste artikkel

Suzuki feirer 40 år med Yoshimura

Nyheter

For 40 år siden startet et langt og suksessrikt samarbeid mellom Suzuki racing og Yoshimura.

I 1978 ble samarbeidet mellom Yoshimura og Suzuki innledet, og dette skulle vise seg å bli både langvarig og fremgangsrikt.

Yoshimura, som er kjent for trimming og eksosrør, ble startet av Hideo "Pops" Yoshimura allerede på 50-tallet i Japan. Han var i opprinnelig flymekaniker i etterkrigstiden, men ryktet spredte seg blant amerikanske soldater stasjonert i Japan om at han kunne modifisere motorsykler slik at de gikk bedre og ga mer effekt med eksisterende deler.

"Pops" Yoshimura var fascinert av racing, spesielt Daytona-racene. Etter et besøk i USA og racet i Florida bestemte han seg for å starte Yoshimura R&D Amerika.  

Yoshimura ble en del av den nystartede Superbike-serien AMA i 1976. Han jobbet først med Kawasaki, men etter en beskjeden start i AMA startet samarbeidet med Suzuki racing i 1978.

Samarbeidet fikk en flying start på Daytona 200, da Steve McLaughlin vant på en Suzuki som var kittet av Yoshimura. Året etter gjorde Suzuki og Yoshimura rent bort ved å ta samtlige pallplasser i sesongens Daytona 200-race.

Resten er historie. 
 
Det startet i Japan på 50-tallet.
En tidlig Yoshimura-racer.
GS1000 var Suzukien de startet med.
Hideo "Pops" Yoshimura.
Samarbeidet mellom Suzuki og Yoshimura har høstet mye suksess.
Et vanlig syn på motorsykler verden over.

Hei!

Vi har forståelse for at du bruker adblocker, men håper at du kan deaktivere den for vårt nettsted. Annonser er en forutsetning for at vi skal kunne fortsette å drive Bike.no.