Bild
Neste artikkel

Yamaha YZF-R1 – derfor tilbakekalles den

Nyheter

Bike har fått kjennskap til de første bekreftede detaljene om tilbakekallingen av samtlige Yamaha YZF-R1 produsert i år.

Yamaha bekrefter nå til Bike at problemene som ligger bak avgjørelsen om tilbakekallingen av YZF-R1 er lokalisert til ett eller to drev i girkassen.

Det er Yamaha Europa som har gitt de skandinaviske importørene disse opplysningene. Ifølge dem har drevet eller drevene vist seg å kunne bli skadd under hard belastning, for eksempel ved banekjøring.

Konsekvensene er at motorsykkelen mister drivkraft og havner i frigir. Dette avkrefter tidligere rykter som gikk på at problemet kunne forårsake at bakhjulet låser seg. Yamahas europakontor fraråder derfor ikke eierne å kjøre, men motorsykkelen skal tas med til verksted for utbedring av problemet.

Motoren skal visstnok løftes ut av rammen og åpnes fra undersiden. I og med at det er uklart nøyaktig hva som trengs å gjøres, er det ikke stipulert hvor lenge du må unnvære den nyinnkjøpte R1-en. Yamaha-importøren venter fortsatt på flere opplysninger, men håper å kunne nå ut til de berørte kundene så snart som mulig med mer informasjon.

Foto: Yamaha
 

Kommentarer

#1
2015-12-11 23:12

Godt Yamaha holder på tradisjonen med dårlige girkasser!
Jeg syntes det er viktig at merker holder på historie.

#2
2015-12-16 15:18

Helt riktig det..
Men så hører det med til historien, at Yamaha også tar ansvar og fikser feilen (e).
Er etter hva jeg har hørt en god del andre girkasser som er banekjørt som også ryker.
Men da hører man ingen ting.
Kvalitet er også etter min mening, servisen man får etter at et produkt er kjøpt.

Hei!

Vi har forståelse for at du bruker adblocker, men håper at du kan deaktivere den for vårt nettsted. Annonser er en forutsetning for at vi skal kunne fortsette å drive Bike.no.